Padun blijkt ook te kunnen tijdrijden en wint slotrit Gran Camiño, eindzege Valverde Wielrennen
Wielrennen

Padun blijkt ook te kunnen tijdrijden en wint slotrit Gran Camiño, eindzege Valverde

Padun blijkt ook te kunnen tijdrijden en wint slotrit Gran Camiño, eindzege Valverde

De slotrit van de Gran Camiño is gewonnen door Mark Padun. De Oekraïner was de beste in een race tegen de klok. Alejandro Valverde greep de eindzege in de Spaanse ronde. Hij reed Michael Woods uit de leiderstrui.

De Ronde van Galicië, zoals de wedstrijd ook wel genoemd wordt, sloot af met een tijdrit van bijna zestien kilometer rond het plaatsje Sarria. Nadat Mathias Brändle in de race de eerste richttijd had neergezet, wist de Deen Mads Würtz Schmidt een tijdje later een echte toptijd te klokken. Andere specialisten hadden alle moeite om hierbij in de buurt te komen. De een na de ander beet daarom ook de tanden stuk op de sterke tijd van Würtz Schmidt.

Vervolgens was het lange tijd stuivertje wisselen bovenaan de lijst. Eerst klokte Carlos Canal de beste tijd, waarna ook Nelson Oliveira en de onbekende Derek Gee een tijdje bovenaan stonden. Jésus Herrada was op zijn beurt weer sneller dan de Canadees, waarna het niemand minder dan Padun was die liet zien dat het nóg wat sneller kon.

Valverde rijdt Woods uit de leiderstrui

In de strijd om de eindzege moest Valverde tien seconden zien goed te maken op Woods. De renner van Israel-Premier Tech bleek niet opgewassen tegen El Imbatido. Woods verloor snel veel tijd, waardoor hij zijn leiderstrui moest afstaan aan Valverde. Het was voor hem alweer zijn derde overwinning dit seizoen, nadat hij eerder deze ronde ook al een rit had gewonnen.

Uitslag etappe 4 Gran Camiño 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws