Op de dag dat SD Worx-Protime openlijk kiest voor Kopecky, haalt die uit: 'Moeten er een paar wakker worden' Wielrennen
Wielrennen

Op de dag dat SD Worx-Protime openlijk kiest voor Kopecky, haalt die uit: 'Moeten er een paar wakker worden'

Op de dag dat SD Worx-Protime openlijk kiest voor Kopecky, haalt die uit: 'Moeten er een paar wakker worden'

Lotte Kopecky was woensdag niet blij met de manier waarop SD Worx-Protime rond reed in Dwars door Vlaanderen. De wereldkampioene zat in de finale geïsoleerd en moest daardoor al het werk alleen opknappen. Dat brak haar op, met een vierde plaats als gevolg.

Na afloop kwam Kopecky bij de microfoon van HLN, al mocht het daarbij alleen over de koers gaan. Dat SD Worx-Protime eerder op de dag openlijk kant had gekozen voor de Belgische en stelde dat Demi Vollering gaat vertrekken, was een no-go voor journalisten. Alleen een kort statement van de Nederlandse vrouwenploeg volstond. 'We hebben Demi een genereus aanbod gedaan en aangegeven dat hier voor een bepaalde datum op gereageerd moet worden. Het management van Vollering heeft hier niet op gereageerd. We gaan er daarom van uit dat Vollering aan het eind van het jaar de ploeg zal verlaten. Berichten in de media dat we onlangs met Demi of haar management hebben gesproken, zijn niet waar', stond er via temmanager Erwin Janssen.

Kopecky baalt dat ze alles alleen moest doen

Dat Vollering in Dwars door Vlaanderen niet mee was met de voorsten en tot overmaat van ramp ook nog lek reed, maakt de situatie er niet beter op. Kopecky had echter nog vier ploegmaats mee in de race en die reden ook geen finale. 'Ik houd er een beetje een dubbel gevoel aan over. Er moeten er een paar goed wakker worden', zegt Kopecky streng richting haar team. 'Bij die eerste schifting had altijd iemand van ons moeten zitten. Ik had misschien zelf kunnen meegaan, maar er hadden ook anderen initiatief kunnen nemen.'

Het is ook vooral die situatie waar Kopecky boos over is, want dat Shirin van Anrooij en Marianne Vos later bij haar wegreden en de race beslisten, neemt ze zichzelf kwalijk. 'Het is mijn eigen schuld dat ik niet meteen reageer wanneer zij gaan. Daar verlies ik de koers. Ik had de benen, ik had kunnen reageren, maar dat zijn keuzes die je maakt. Gegokt en verloren.' Zondag in de Ronde van Vlaanderen krijgt ze desondanks een nieuwe kans. 'Het zal geen gemakkelijke opdracht worden, maar ik zie er niet tegenop. Ik heb geen twijfels in het hoofd.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws