Vos profiteert van 'mat-Kopecky-af'-tactiek Lidl-Trek in Dwars door Vlaanderen, Van Anrooij tweede Wielrennen
Wielrennen

Vos profiteert van 'mat-Kopecky-af'-tactiek Lidl-Trek in Dwars door Vlaanderen, Van Anrooij tweede

Vos profiteert van 'mat-Kopecky-af'-tactiek Lidl-Trek in Dwars door Vlaanderen, Van Anrooij tweede

Marianne Vos heeft Dwars Door Vlaanderen gewonnen! De Nederlandse van Visma | Lease a Bike profiteerde met geweldige benen van beulswerk van Lidl-Trek. Dat slaagde erin om Lotte Kopecky in de hoek te zetten, maar Shirin van Anrooij bleek in een sprint-á-deux niet opgewassen tegen Vos.

De race bij de vrouwen telde 130 kilometer en net als bij de heren bleef het lang bij elkaar. De strijd om de kopgroep was fel en door het hoge tempo scheurde het peloton op honderd kilometer van de meet in tweeën. Richting de voet van de Volkegemberg (de tweede klim van de dag) werd de schade hersteld. SD Worx-Protime was vaak op de voorposten te vinden, een kopgroep ontstond er niet.

Organisatie moet Dwars door Vlaanderen inkorten

Toen we de passage van Berg ten Houte en Kanarieberg zonder kleerscheuren hadden afgesloten, ging Pieterse op de Kanarieberg aan. Demi Vollering en Kopecky reageerden en zo ontstond er een leuke groep. Die werd echter op 63 kilometer van de finish plots staande gehouden. Een incident met twee auto's in de mannenwedstrijd noopte de organisatie om even te stoppen en na te denken over het vervolg.

De beklimmingen van Knokteberg - Trieu en Hotond werden geschrapt en zo begonnen we weer met nog slechts 46 kilometer te gaan. Lidl-Trek zorgde ervoor dat alles wat er nog voor reed, werd teruggebracht. Daarmee kon de finale beginnen. Een aanval van Lidl-Trek in de wind op 33 kilometer van het einde zorgde voor een belangrijkste schifting. Kopecky en Pieterse waren mee, net als het Lidl-Trek-duo Elisa Longo Borghini en Shirin van Anrooij, Vos voor Visma | Lease a Bike, Emma Norsgaard namens Movistar en Letizia Paternoster.

Kopecky in de tang, Vos en Van Anrooij sprinten erom

Een prachtige groep van zes, omdat Norsgaard moest afhaken. Vollering was niet mee door een lekke band. Het draaide lekker rond vooraan, waardoor het peloton het wel kon vergeten. Voor de finale was het kijken naar Lidl-Trek, dat twee dames had en dat overtal wilde uitspelen. Van Anrooij ging op twaalf kilometer als eerste en gek genoeg reageerde alleen Vos. Kopecky bleef zitten en de anderen keken naar de wereldkampioene.

Het gat van Van Anrooij en Vos steeg zo rap naar twintig seconden en daarmee leek het gat geslagen, toen de samenwerking erachter weer wat op gang kwam. Kopecky deed de meeste beurten, totdat Longo Borghini opeens wegreed en met Paternoster de oversteek probeerde te maken. Kopecky en Pieterse haakten echter niet af, waardoor Longo Borghini met haar move plots de regenboogtrui weer dicht bij Van Anrooij bracht.

Gelukkig voor Vos en Van Anrooij kreeg Kopecky het met een laatste uitvalspoging niet voor elkaar om naar de twee leiders te rijden. Het werd zodoende sprinten, met Vos die vanaf de kop begon en geen moment in de problemen kwam voor de zege. Van Anrooij werd tweede, Paternoster sprintte daarachter naar plek drie.

Uitslag Dwars Door Vlaanderen 2024 - vrouwen

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws