Op de dag dat Vos uitstapt en focust op de Tour, rijdt Van Vleuten zichzelf steviger in roze Wielrennen
Wielrennen

Op de dag dat Vos uitstapt en focust op de Tour, rijdt Van Vleuten zichzelf steviger in roze

Op de dag dat Vos uitstapt en focust op de Tour, rijdt Van Vleuten zichzelf steviger in roze

Juliette Labous heeft vanuit de vroege vlucht de zevende etappe in de Giro Donne gewonnen. Na een week vol sprintkansen was het op dag zeven aan de klassementsrenners, met aankomst bovenop de steile Passo Maniva. Op de dag dat Marianne Vos het - met het oog op de Tour de France - voor gezien hield, behield haar landgenote Annemiek van Vleuten de roze trui. Ze kreeg haar concurrentes Mavi Garcia en Marta Cavalli pas laat los.

De aanloop van de slechts 113 kilometer lange zevende etappe was vlak, met in het slot de tien kilometer lange Passo Maniva aan 8,1 procent gemiddeld. Veertien vrouwen namen de benen in de openingsfase en ze reden maar liefst negen minuten bij elkaar. Juliette Labous was op bijna twaalf minuten van leider Van Vleuten de beste geklasseerde, waardoor de kopvrouw van Movistar zich geen zorgen hoefde te maken.

BikeExchange-Jayco was uiteindelijk de ploeg die de kopgroep wel wilde controleren en toen de slotklim eenmaal daar was, vlogen de minuten eraf. Vooraan zaten niet de sterkste klimsters, met Labous die als enige overbleef. Ze had nog twee minuten voorsprong over, op 5,5 kilometer van de top. Speelbaar voor het peloton, waar door het berewerk van BikeExchange nog maar een klein groepje over bleef.

Van Vleuten komt pas laat af van Garcia en Cavalli

Terwijl Labous keurig standhield en richting de dagzege koerste, ging Van Vleuten er op drie kilometer van de top vandoor. Net als in de enige andere bergrit van deze Giro konden Garcia (UAE) en Cavalli (FDJ) als enige twee mee. Na een korte adempauze ging Van Vleuten nog een keer, maar ze kreeg haar enige twee rivalen van deze ronde niet los.

Een kleine twee minuten achter winnares Labous lieten de drie het aankomen op een sprintje voor de zes en vier bonificatieseconden. Van Vleuten maakte er een enorme inspanning van en dat was er dan toch te veel aan voor de anderen. Eerst moest Cavalli passen, vervolgens moest ook Garcia een gaatje laten. Bonificatieseconden én wat tijdwinst voor de Nederlandse dus.

Uitslag etappe 7 Giro Donne 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws