Op zoek naar een stage in de wielerwereld? In de Leiderstrui kan je die plek mogelijk bieden! Wielrennen
Wielrennen

Op zoek naar een stage in de wielerwereld? In de Leiderstrui kan je die plek mogelijk bieden!

Op zoek naar een stage in de wielerwereld? In de Leiderstrui kan je die plek mogelijk bieden!

Ben jij helemaal gek van wielrennen én zoek je daarnaast nog een leuke plek voor een (meeloop)stage? Dan is dit je kans om aan de slag te gaan bij een van de grootste wielerwebsites van Nederland. In de Leiderstrui is namelijk vanaf 1 februari - en eventueel al iets eerder of later - op zoek naar een student (bij voorkeur journalistiek of communicatie, maar als je wielerfan bent is het allemaal mogelijk) die onze redactie kan versterken.

Wie zijn wij?

Bij In de Leiderstrui zijn we dag in dag uit bezig met alle facetten van het wielrennen. We volgen de koers, zoeken nieuws, spreken renners en nog veel meer. Tijdens een stage bij In de Leiderstrui krijg je de kans om hier ook zélf mee aan de slag te gaan. Wij leren je om kwalitatief goede artikelen te schrijven, hoe je sociale media inzet voor een nieuwsplatform en laten je kennismaken met de fascinerende wereld van de sportjournalistiek.

De stage bij In de Leiderstrui duurt drie tot zes maanden. Afhankelijk van je studie bepalen we de exacte duur en startdatum. Na afloop van de stageperiode bepalen we samen wat er misschien nog wel meer mogelijk is bij onze website.

Wie zoeken we?

 • Je hebt affiniteit met wielrennen (en veldrijden). 
 • Je schrijft foutloos Nederlands.
 • Je kunt moeiteloos Engels verstaan. Kennis van andere talen is een pré.
 • Je bent flexibel inzetbaar, ook in het weekend.
 • Je volgt een HBO- of WO-studie in de richting van journalistiek of communicatie.
 • Je hebt een pro-actieve houding.
 • Eventuele kennis van foto- en/of videobewerking is een pré.

Wat bieden wij?

Bij In de Leiderstrui kom je te werken in een jong team, vol mensen die net als jij van wielrennen houden. Daarnaast kun je bij ons het volgende krijgen:

 • Je ontvangt een redelijke stagevergoeding.
 • Je proeft van de wereld van sportjournalistiek.
 • Je hebt een mooie ervaring op je CV.
 • Je krijgt de mogelijkheid om tijdens je stage naar wielrennen te kijken.

Ben jij al enthousiast over deze unieke kans? En heb je daarnaast het juiste profiel voor deze functie? Aarzel dan niet en stuur een mailtje met CV en motivatie naar t.vandersalm@indeleiderstrui.nl. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

Nog meer vacatures binnen Valkering Media

In de Leiderstrui is onderdeel van Valkering Media. Binnen dit mediabedrijf staan er nog meer vacatures open. Neem gerust een kijkje op de website voor de openstaande vacatures en reageer als je interesse hebt!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws