Opgaves in rittenkoersen: Ganna loopt averij op richting Roubaix, Intermarché houdt één renner over Wielrennen
Wielrennen

Opgaves in rittenkoersen: Ganna loopt averij op richting Roubaix, Intermarché houdt één renner over

Opgaves in rittenkoersen: Ganna loopt averij op richting Roubaix, Intermarché houdt één renner over

Het begint bijna een traditie te worden in de weken dat er rittenkoersen worden georganiseerd. Griep, bronchitis en andere ziektes en virussen waren rond in het peloton. Op vrijdag ging er een streep door een heleboel namen in Circuit Cycliste Sarthe en de Ronde van het Baskenland.

In Frankrijk was Filippo Ganna vrijdagochtend de belangrijkste naam met een DNS achter zijn naam. De Italiaan van INEOS Grenadiers werkt toe naar Parijs-Roubaix, zijn grote doel van het voorjaar. Zijn ploeg liet echter weten dat Ganna zich vrijdag niet lekker voelde. In totaal stapten er vijf renners niet op voor de vierde en laatste etappe in het Circuit Cycliste Sarthe. Namens AG2R Citroën gaven Marc Sarreau en Lawrence Naesen er de brui aan.

Goossens alleen over bij Intermarché, ook Higuita geeft op

In de Ronde van het Baskenland is het al de hele week een rits aan opgaves en dat hield ook vrijdag aan. Sergio Higuita reed al niet al te best en de Colombiaan van BORA-hansgrohe liet zijn fiets in het hotel achter voor de vijfde etappe. Namens Intermarché-Wanty-Gobert gaf Théo Delacroix met ziekte op, al voor de start. Daarmee startte de Belgische ploeg nog met slechts één renner. Na reeds zes ziektegevallen is alleen Kobe Goossens nog in koers.

De Ronde van het Baskenland begon op maandag met 155 renners. Na vier etappes waren er donderdag nog 139 over. Voor de start van de vijfde etappe gaven er nog eens negen renners op. In Sarthe startte het peloton op dinsdag met 108 renners, na de derde etappe op donderdag waren er daar nog 95 van over.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws