Pogacar reageert op transfergeruchten rondom zijn persoon en zegt wat hij denkt over move Roglic Wielrennen
Wielrennen

Pogacar reageert op transfergeruchten rondom zijn persoon en zegt wat hij denkt over move Roglic

Pogacar reageert op transfergeruchten rondom zijn persoon en zegt wat hij denkt over move Roglic

Tadej Pogacar wist namens UAE-Team Emirates zaterdag voor de derde keer op rij de Ronde van Lombardije te winnen. De immer vriendelijke Sloveen nam in het prachtige provinciepaleis van Bergamo na afloop alle tijd om de pers bij te praten over zijn zege in Lombardije, zijn jaar 2023 en... de contractsituatie van zowel hemzelf als landgenoot Primoz Roglic, die naar BORA-hansgrohe trekt.

Pogacar, die zijn zege na afloop deels opdroeg aan zijn gevallen ploeggenoot Sjoerd Bax, was uiteraard content in Italië. 'Het was een kwestie van alles. Voor deze wedstrijden heb je mentaliteit, benen en conditie nodig, maar zeker ook geluk. Het was mijn laatste wedstrijd van het seizoen, dus ik heb er geen woorden voor dat ik het zo af kan ronden. Voor het derde jaar op rij alweer', stelde hij zelf vast.

Wanneer we hem confronteerden met zijn jaar 2023 - zeventien zeges, waaronder Vlaanderen en Lombardije, maar ook een polsbreuk en lastige Tour waarin hij tweede werd -, sprak hij van een 'raar' seizoen. Dit was natuurlijk deels te wijten aan die flinke blessure vanuit Luik-Bastenaken-Luik, waardoor zijn weg naar de Tour een race tegen de klok werd.

'Mijn seizoen was wat strange door mijn polsblessure, dat klopt. Maar ook wel een heel mooi seizoen. Ik zie deze zege niet als revanche, maar het is wel een opluchting', vatte hij het samen. Pogacar is nu toe aan wat rust met vriendin Urska Zigart. 'Ik ga nu wat relaxen en naast het genieten wat nieuwe dingen proberen in de winter, en dan op mijn gemakje weer voorbereiden op de komende winter. Step by step', aldus de kopman van de ploeg uit de Emiraten.

tadej pogacar

Pogacar over zijn eigen contractsituatie en die van Roglic

Op de achtergrond sluimerden er recent wat geruchten over de toekomst van Pogacar bij (al dan niet) UAE-Team Emirates. GCN kwam met het nieuws dat INEOS Grenadiers bij zijn manager Alex Carera naar hem geïnformeerd zou hebben, waarna La Gazzetta dello Sport wist te melden dat UAE zijn huidige, tot 2027 lopende contract, zou willen openbreken tot 2028 of 2029. Dit om er zeker van te zijn dat hij in ieder geval tot en met het WK van 2028 in Abu Dhabi dienst doet als uithangbord van de Emiraten.

Desgevraagd ging Pogacar in Bergamo in op deze geruchten. 'Dit is niet het moment om aan mijn contract te denken. Ik heb nog een lange verbintenis bij UAE-Team Emirates en ik voel me supergoed bij de ploeg, waar we voor het eerst de beste ploeg in de wereld mee zijn geworden', was het veelzeggende antwoord van de Sloveen. Daarmee doelde Pogacar op de UCI World Ranking, waar UAE-Team Emirates - ondanks de drie grote ronde-overwinningen van Jumbo-Visma - de Nederlandse ploeg afhoudt. 'Sinds het begin van het jaar waren we daar al mee bezig. Er zijn nog wat wedstrijden, dus we moeten het nog wel afmaken. Daar ga ik met crossed fingers naar kijken', aldus Pogacar over onder meer de Ronde van Turkije en Tour of Guangxi.

Volgend jaar verliest Jumbo-Visma met het vertrek van Roglic alvast heel wat punten op die ranking. In de Leiderstrui wilde na afloop van Il Lombardia wel weten hoe Pogacar aankijkt tegen de transfer van zijn landgenoot naar BORA-hansgrohe en wat dat eventueel kan betekenen voor de Tour van volgend jaar. 'Het is hoe dan ook interessant wat er allemaal gebeurd is, maar ik denk dat het met de verschillende sterke ploegen wel heel leuk kan gaan worden in de Tour de France en andere wedstrijden', antwoordde de Sloveen. 'Maar daarvoor zullen we moeten wachten tot het komende seizoen', aldus Pogacar, die begrijpelijk vooral aan zijn offseason wilde denken in Italië.

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws