Opnieuw poging tot sabotage in Vuelta: 28-jarige man gearresteerd die peloton in sprint ten val wilde brengen Wielrennen
Wielrennen

Opnieuw poging tot sabotage in Vuelta: 28-jarige man gearresteerd die peloton in sprint ten val wilde brengen

Opnieuw poging tot sabotage in Vuelta: 28-jarige man gearresteerd die peloton in sprint ten val wilde brengen

De Spaanse Guarda Civil heeft vrijdag iemand gearresteerd die de Vuelta a Espana probeerde te saboteren. De 28-jarige man probeerde het Vuelta-peloton in de finale van de zevende rit ten val te brengen, meldt de Spaanse politie in een verklaring volgens persbureau EFE.

Rond 18.00 uur, in de laatste kilometers van de door Geoffrey Soupe gewonnen rit, probeerde de man volgens de instanties meerdere malen de weg op te komen. Dit deed hij door de weg op te rijden, in een poging om de renners te laten vallen. De beveiliging wist hem daarvan te weerhouden, maar het zorgde wel voor hachelijke situaties omdat het vlak bij de finish in Oliva.

De persoon in kwestie is uiteindelijk gearresteerd, waardoor hij de Vuelta niet heeft kunnen saboteren. Hij wordt beschuldigd van een misdrijf en zal spoedig voor de rechter moeten verschijnen.

Derde maal poging tot sabotage in Vuelta

Het is al de derde keer dat er sprake is van sabotage in deze Vuelta. Gedurende de tweede rit werden er punaises over het parcours gestrooid, terwijl er ook al sprake was van enkele opgepakte saboteurs die olie over de weg wilden laten lopen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws