šŸŽ„ (Olijf)olie over het peloton? Spaanse politie houdt meerdere mensen aan voor beramen Vuelta-sabotage Wielrennen
Wielrennen

šŸŽ„ (Olijf)olie over het peloton? Spaanse politie houdt meerdere mensen aan voor beramen Vuelta-sabotage

šŸŽ„ (Olijf)olie over het peloton? Spaanse politie houdt meerdere mensen aan voor beramen Vuelta-sabotage

Daags na de vermakelijke slotrit in Andorra staat er op dinsdag een rit in de richting van Tarragona, een kustplaats met zo'n 130.000 inwoners, op het Spaanse wielermenu. Naar alle waarschijnlijkheid wordt er op dag vier gesprint om de ritzege, al had het ook zomaar anders kunnen aflopen. Er zijn namelijk vier mensen aangehouden wegens het willen saboteren van de wielerkoers. Wat de precieze reden achter de potentiƫle sabotage is, is vooralsnog niet bekendgemaakt.

De Spaanse politie maakte de aanhoudingen wereldkundig middels een videobericht en begeleidend schrijven op Twitter. 'Met dit mechanisme was iemand van plan om de vierde etappe van de Vuelta a EspaƱa van te saboteren', luidt het bijschrift. 'Het gaat om twee containers met 400 liter vloeistof, bedoeld om op het peloton te laten vallen. Vier mensen zijn aangehouden in Lleida.'

Op de gedeelde beelden is eerst het desbetreffende olievat bovenop een viaduct te zien. Op dat viaduct hebben de verdachten een olievat opgeslagen. Er wordt dus gezegd dat zich daarin olijfolie zou bevinden. Daarop wordt ook een slang die direct op de weg beneden gericht staat in beeld gebracht. Vervolgens worden er in het filmpje fragmenten gedeeld waaruit geconcludeerd kan worden dat er mensen zijn opgepakt voor de niet-uitgevoerde daad. Het is wachten op nadere berichten omtrent de specifieke gedachte achter de eventuele actie.

Video: Spaanse politie houdt vier mensen aan voor beramen van Vuelta-sabotage

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws