Opvallend! Balmer moest geleende 'dode fiets' van Jayco-AlUla weer inleveren: 'Stond 60.000 kilometer op de teller' Wielrennen
Wielrennen

Opvallend! Balmer moest geleende 'dode fiets' van Jayco-AlUla weer inleveren: 'Stond 60.000 kilometer op de teller'

Opvallend! Balmer moest geleende 'dode fiets' van Jayco-AlUla weer inleveren: 'Stond 60.000 kilometer op de teller'

Alexandre Balmer kwam in 2023 nog uit voor WorldTour-ploeg Jayco-AlUla. Dit kalenderjaar maakt hij echter geen deel meer uit van die Australisch getinte ploeg, met als gevolg dat hij vaak uitkomt namens de Zwitserse selectie. Dat was ook in de onlangs verreden Ronde van Romandië het geval, met een wel heel merkwaardig - maar ook mooi - verhaal tot gevolg.

In de door Dorian Godon gewonnen slotrit toonde Balmer, 23 jaar oud, zich in het offensief. Hij was mee in de vroege vlucht. En dat was fijn, daar hij het in de WorldTour-koers niet gemakkelijk had op het gebied van zijn materiaal. Dat behoeft misschien enige uitleg. Nadat Balmer weg moest bij Jayco-AlUla mocht hij wél zijn teamfiets een tijdje houden. Op die Giant en in de kleuren van de nationale selectie van Zwitserland reed hij de voorbije weken enkel de Volta ao Alentejo (2.2) en het Circuit de Ardennes (2.2), allemaal in jacht op een profcontract.

Balmer na Jayco-AlUla (en Zwitserse selectie) naar Corratec?

'In deze Ronde van Romandië reed ik met een fiets die dood was', vertelt een openhartige Balmer in gesprek met DirectVélo. 'Liefst drie seizoenen heb ik ermee gereden. 60.000 kilometer op de teller, inclusief Parijs-Roubaix. Maar aan de andere kant: ik had tenminste een extra fiets om mee te trainen. Daar kan nu een streep doorheen, want ik moest mijn fiets terug inleveren bij Jayco-AlUla.' De precieze reden is niet geheel duidelijk.

Voor Balmer is het dus nu vooral zaak om zich te richten op het binnenhengelen van een profcontract. 'Ik moet natuurlijk nog verbeteren. Ik ben vier kilo zwaarder dan dat ik was, maar het is niet gemakkelijk als de toekomst onzeker is. Eind vorig jaar ben ik mijn vader verloren, wat er mentaal flink ingehakt. Maar ik ben nog altijd enorm gemotiveerd.' Onlangs werd de coureur in kwestie nog gelinkt aan Corratec, al is daar nog niet echt schot in de zaak gekomen. 'Ik zou me bij hen aansluiten voor deze Ronde van Romandië, maar het heeft meer tijd nodig.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws