Opvallend: Victor Campenaerts doet week voor Omloop mee aan WK... eSports Wielrennen
Wielrennen

Opvallend: Victor Campenaerts doet week voor Omloop mee aan WK... eSports

Opvallend: Victor Campenaerts doet week voor Omloop mee aan WK... eSports

Victor Campenaerts zal zaterdagavond van start gaan op het WK. 'Welk WK dan?', horen wij je bijna denken. Het WK eSports van Zwift, dat volgens de Belg perfect in zijn planning richting de voorjaarsdoelen past.

Campenaerts, die de Omloop Het Nieuwsblad heeft aangestipt als zijn belangrijkste wedstrijd, is één van de 85 deelnemers aan het WK. 'Het is natuurlijk wel helemaal anders dan op de weg koersen. Je moet in beide disciplines hard op de pedalen kunnen duwen. Maar in wegwedstrijden is het belangrijk dat je je goed kan positioneren, terwijl je in eSports goed moet weten hoe het spel werkt', legt hij uit bij Sporza.

'Ik had sowieso een training op planning staan waarin ik 3 keer een prikkel van 15 minuten moest geven', benoemt Vocsnor ook het praktische element. 'Het WK eSports past dus perfect in mijn training. De meeste deelnemers zijn gespecialiseerd in eSports. Ik rijd wel eens op de rollen, maar ik ben zeker geen specialist eSports. Ik ben een specialist van het het Vlaamse werk.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws