'Overhypede' Evenepoel slikt woorden over 'smerige' Declercq in: 'Was niet mijn bedoeling' Wielrennen
Wielrennen

'Overhypede' Evenepoel slikt woorden over 'smerige' Declercq in: 'Was niet mijn bedoeling'

'Overhypede' Evenepoel slikt woorden over 'smerige' Declercq in: 'Was niet mijn bedoeling'

Soudal Quick-Step ging dinsdag als topfavoriet van start in de ploegentijdrit van Parijs-Nice, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de vierde plaats. De Belgische formatie was één van de teams die gehinderd werd door de regen, zag ook kopman Remco Evenepoel. Die was tevens niet te spreken over een move van ex-ploegmaat Tim Declercq, al werd de kortstondige vete even snel weer bijgelegd.

Declercq liet zich vanuit Lidl-Trek - dat voor Soudal Quick-Step startte - uitzakken, maar deed dat volgens Evenepoel niet helemaal correct. 'Hij bleef voor ons rijden in een technische bocht en ging niet aan de kant. Een bedankje aan hem. Dat was echt smerig. Tim mag dan wel een ex-ploegmaat geweest zijn, maar zoiets doe je niet. Of hij het met opzet deed? Ik hoop van niet, maar het kan wel', aldus Evenepoel bij Sporza.

Via social media kwam Evenepoel even later terug op zijn woorden. 'Het was niet mijn bedoeling om hem aan de schandpaal te nagelen, maar het was gewoon een ongelukkig wedstrijdincident. Ik was wat overhyped na de finish en het is dus ook niet zo dat hij ervoor heeft gezorgd dat we hebben verloren. De commissaris had hem moeten waarschuwen dat we eraan kwamen.' Declercq vatte het vervolgens sportief op. 'Het spijt me als mijn actie jullie wat tijd heeft gekost, alhoewel het echt niet met opzet gebeurde.'

Toch liet de man van Lidl-Trek bij Sporza weten de woorden van Evenepoel niet te appreciëren. 'Ik begrijp dat Soudal Quick-Step ontgoocheld is. En het kan zijn dat ik hen ongewild gehinderd heb. Maar dat Remco laat uitschijnen dat ik dat mogelijk expres gedaan heb, vind ik heel teleurstellend. Ik ben zo lang ploegmaat geweest van Remco en hij kent me ook een beetje als persoon. Dan kan ik echt niet lachen met zulke insinuaties.'

De hardrijder doet zijn kant van het verhaal. 'Ik was gelost en op een bepaald moment kwam onze ploegauto naast me rijden met de boodschap dat de mannen van Soudal Quick-Step vijfhonderd meter achter me reden. Plots hoorde ik renners roepen en ging ik meteen aan de kant. Blijkbaar waren ze al een tijdje aan het roepen, maar in een afdaling aan zeventig kilometer per uur hoor je niets. Het laatste wat ik zou doen, is renners hinderen. Ik ben zo niet. En ik vind het jammer dat ik beschuldigd word dat ik dat expres zou hebben gedaan, want dat zou ik nooit doen', benadrukt Declercq.

De regen speelde dus ook niet in het voordeel van de Belgische formatie. 'We hadden twintig seconden voorsprong op UAE aan het tussenpunt en in het stuk naar beneden kan je bijna geen tijd verliezen. Maar het is simpel: de regen is gevallen en de wind draaide. In de laatste kilometers zijn er enkele technische bochten. Als je die op volle snelheid kunt nemen, scheelt dat toch vier à vijf seconden per bocht. Het zat ons niet mee. Als je ziet dat we iedereen overklassen in het eerste deel van de tijdrit bewijst het dat onze ploeg supergoed is', trok hij zijn conclusies.

Trainer Pelgrim steekt het niet alleen op regen

Trainer Koen Pelgrim was iets voorzichtiger in zijn oordeel. 'Regen speelt nooit in je voordeel. Dan verlies je sowieso tijd in de bochten, maar niet de hoeveelheid seconden die we nu verliezen op de winnaar UAE. We kunnen het dus niet louter op het weer steken. Ik heb de gegevens van de mannen nog niet onder de loep kunnen nemen, dus harde conclusies kan ik nog niet trekken', aldus de Nederlander.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws