Padun trekt ondanks doorlopend contract naar Corratec: 'Als hij op zijn best is, is hij wereldtop' Wielrennen
Wielrennen

Padun trekt ondanks doorlopend contract naar Corratec: 'Als hij op zijn best is, is hij wereldtop'

Padun trekt ondanks doorlopend contract naar Corratec: 'Als hij op zijn best is, is hij wereldtop'

Mark Padun komt vanaf volgend seizoen uit voor Team Corratec - Selle Italia. De coureur uit Oekraïne had nog een verbintenis tot en met 2024 bij EF Education-EasyPost, maar kiest er nu dus voor om één jaartje eerder de stap te zetten naar het pro-continentale niveau.

Padun gold in de jeugd als een groot talent, maar dat kwam er op profniveau lange tijd niet uit. In het Critérium du Dauphiné van 2021 brak hij uit het niets door: Padun won in die koers twee zware bergritten, maar werd vervolgens door Bahrain Victorious niet geselecteerd voor de Tour en mocht aan het einde van dat jaar vertrekken naar EF Education-EasyPost.

Bij de ploeg van Jonathan Vaughters bleef de teller steken op een ritzege in O Gran Camino, waardoor de samenwerking met wederzijdse goedkeuring nu eerder stopt dan gedacht. Bij Corratec is Padun alweer de vierde versterking vanuit de WorldTour: de ploeg plukte Jakub Mareckzo en Kristian Sbaragli al weg bij Alpecin-Deceuninck en nam Niccolo Bonifazio over van Intermarché-Circus-Wanty.

Corratec wil Padun weer op zijn best krijgen en laten meten met wereldtop

'Ik ben klaar voor deze uitdaging', aldus Padun. 'Het is leuk om terug te keren naar Italië, waar ik ook in mijn beloftenperiode heb gekoerst. De Italiaanse kalender ligt me, met veel zware en selectieve koersen waarin ik mijn steentje wil bijdragen voor de ploeg. Ik wil het management van de ploeg bedanken voor deze nieuwe kans, ik voel me nu al thuis. '

Sportief directeur Fransesco Frassi licht ook toe: 'Met de komst van Padun hebben we het niveau van onze ploeg verder verhoogd. We misten nog een renner met zijn capaciteiten: iemand die, als hij op zijn best is, bergop en in de tijdritten mee kan doen met de beste coureurs ter wereld. Hij zal een belangrijk onderdeel worden van onze ploeg.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws