Van Belle doet Tour Down Under-ploeg Visma | Lease a Bike uit de doeken en stipt ambitie voor 2024 aan Wielrennen
Wielrennen

Van Belle doet Tour Down Under-ploeg Visma | Lease a Bike uit de doeken en stipt ambitie voor 2024 aan

Van Belle doet Tour Down Under-ploeg Visma | Lease a Bike uit de doeken en stipt ambitie voor 2024 aan

Loe van Belle komt vanaf 1 januari 2024 officieel uit voor Visma | Lease a Bike, waarvoor hij direct mag proeven van het WorldTour-niveau in de Tour Down Under. Dat heeft de jongeling uit de doeken gedaan in de podcast Clubhuis Team Lucas.

Uiteraard gaat Van Belle niet alleen: hij geeft aan dat ook Milan Vader, Robert Gesink, Johannes Staune-Mittet, Lennard Hofstede en Mick van Dijke afreizen naar Australië. Vader zal, na zijn zege in de Tour of Guangxi, de kopman van dienst zijn volgens de 21-jarige Van Belle. 'We zijn daar tweeënhalve week, dus we gaan er goed voorbereid naartoe. We zijn er tien dagen van tevoren. Milan gaat wel met ambitie voor het klassement, we denken wel dat hij daar ook een mooie uitslag kan rijden.'

Van Belle wil in eerste profjaar proeven van eendagswedstrijden én rittenkoersen

De renner uit Zoetermeer doet ook uit de doeken op welke koersen hij zich in zijn eerste profjaar wil gaan toeleggen. 'Dat klassiekerwerk vond ik altijd superleuk. In de GP Denain van afgelopen jaar moest ik in mijn eentje controleren, maar in de laatste tachtig kilometer ging het op de kasseienstroken zo gemakkelijk. Ik reed overal tussendoor, ook al had ik al zo lang gecontroleerd.'

'Dat was wel supergaaf, dus toen dacht ik wel: dit is een soort koers waar ik heel veel plezier aan kan beleven. In het eerste jaar heb ik de doelstelling om zoveel mogelijk te leren van die grote mannen: hoe zij die koersen aanpakken en door het peloton bewegen, naar bijvoorbeeld de Kwaremont of Molenberg toe. Dat is een ander level', geeft de Nederlander aan.

'In 2022 reed ik de Tour de l'Avenir en daar ging het bergop eigenlijk ook heel goed, dus die meerdaagsen zouden misschien ook wel bij mij passen', aldus Van Belle. 'Sinds dit jaar zijn de explosievere koersen ook wat meer mijn ding geworden, nadat ik afgelopen winter wat sterker ben geworden en ook twee á drie kilogram ben aangekomen. Daardoor kan je ook harder tijdrijden. Afgelopen jaar lag daar niet echt de focus, maar de kortere tijdritten liggen mij heel goed', stelt de allrounder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws