'MTB-wedstrijd in Spanje' en 'nederlaag vorig seizoen speelt mee'; zo zijn Pidcock en Van Aert niet op WK Wielrennen
Wielrennen

'MTB-wedstrijd in Spanje' en 'nederlaag vorig seizoen speelt mee'; zo zijn Pidcock en Van Aert niet op WK

'MTB-wedstrijd in Spanje' en 'nederlaag vorig seizoen speelt mee'; zo zijn Pidcock en Van Aert niet op WK

Het WK veldrijden in Tábor zal voor het derde jaar op rij niet het decor zijn van een duel tussen Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock. Die laatste twee coureurs kiezen er namelijk voor om niet af te reizen naar Tsjechië, wat uiteraard weer een gespreksonderwerp zal zijn gedurende de winter.

Pidcock maakte deze week als laatste van de Grote Drie zijn crossprogramma bekend en daarin zagen we wat eigenlijk al verwacht was: hij rijdt geen WK. 'Tom heeft die dag een mountainbikewedstrijd in Spanje', verklaart vertrouwenspersoon Kurt Bogaerts bij Sporza. 'Dan kunnen we zijn materiaal al een keer testen met het oog op de Olympische Spelen. Tegelijkertijd werkt hij er een stage van 3 weken af voor het wegseizoen.'

'Daarom passen we voor de verplaatsing naar Tsjechië. Het zou een negatief effect hebben', concludeert Bogaerts, die evenwel verklaart dat Pidcock het wel jammer vindt dat hij niet álles kan rijden. 'Tom maakt graag deel uit van zulke evenementen, maar als allrounder moet je keuzes maken. Want als klimmer komt een klassement in een grote ronde stilaan ook op het voorplan.'

Herygers: 'Op een WK ga je dieper gaan dan je vooraf gedacht had'

Ook Van Aert rijdt met het oog op de klassiekers en de Giro geen WK veldrijden begin februari. 'Een renner voelt zich het best als hij zijn geplande programma kan afwerken en op een WK ga je dieper gaan dan je vooraf gedacht had', weet plaatsgenoot en ex-crosser Paul Herygers. 'En bij Wout speelt zijn nederlaag van vorig seizoen misschien mee. Hij had lang de bovenhand, tot die ene dag', herinnert de huidige commentator van Sporza zich nog. In Hoogerheide fopte Van der Poel zijn opponent in de slotronde door niet aan te vallen voor de balkjes en hem vervolgens in de spurt af te troeven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws