Parijs is nog steeds ver: Erviti, Caruso en Froome testen positief op corona, 140 renners van start Wielrennen
Wielrennen

Parijs is nog steeds ver: Erviti, Caruso en Froome testen positief op corona, 140 renners van start

Parijs is nog steeds ver: Erviti, Caruso en Froome testen positief op corona, 140 renners van start

De Tour de France loopt op z'n einde, maar de finish in Parijs is voor sommigen toch nog te ver gebleken. Voorafgaand aan de achttiende etappe ging er een streep door Imanol Erviti en Damiano Caruso.

Erviti heeft positief getest op corona, zo meldt zijn ploeg Movistar via de officiële kanalen. 'Onze kapitein verkeert in goede gezondheid', zo wordt er medegedeeld. Erviti fungeerde in deze Tour als wegkapitein voor Enric Mas, die ondanks een sobere ronde nog altijd kans maakt op een plekje in de top tien.

Bahrain raakt na Haig ook Caruso kwijt

Bij Bahrain Victorious doet men de Tour uit zonder kopmannen. In de eerste week ging Jack Haig al onderuit op de kasseien en moest hij opgeven. Damiano Caruso zagen we eigenlijk nooit van voren. Bahrain meldt dat de Italiaan - vorig jaar nog tweede in de Giro d'Italia én ritwinnaar in de Giro en Vuelta van 2021 - niet meer van start gaat, omdat ook hij positief heeft getest op Covid-19.

De positieve coronatest van Froome kwam pas kort voor de start naar buiten. Hij laat in een video weten dat hij teleurgesteld is dat hij Parijs niet haalt. Met de opgaves van Erviti, Caruso en Froome blijven er nog 140 renners over. Dat betekent dat er in de eerste zeventien dagen in totaal 36 opgaves vielen te noteren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws