Gilbert neemt op 15 oktober afscheid met toertocht en criterium op zijn geliefde Cauberg Wielrennen
Wielrennen

Gilbert neemt op 15 oktober afscheid met toertocht en criterium op zijn geliefde Cauberg

Gilbert neemt op 15 oktober afscheid met toertocht en criterium op zijn geliefde Cauberg

Philippe Gilbert heeft een datum geprikt om officieel afscheid te nemen van de wielersport. De 40-jarige Belg van Lotto Soudal kondigt via zijn officiële kanalen aan dat er op 15 oktober een afscheidsrit wordt georganiseerd, op zijn geliefde Cauberg.

Er is met www.philslastride.com zelfs een website online gegooid om de laatste dag als wielerprof van Gilbert aan te prijzen. 'Op de plaats waar hij vier maal de Amstel Gold Race won én het orgelpunt van zijn carrière plaatste, winst op het WK wielrennen in 2012, neemt Philippe afscheid van het profleven na een rijkgevulde carrière van twintig jaar', zo valt te lezen.

De dag zal voor Gilbert al om 08.30 uur beginnen met een fietstocht op het WK-parcours van 2012. 'De ultieme kans om nog eens in het wiel van Philippe te zitten en samen met hem de mythische Cauberg te bedwingen', klinkt het. Voor 20 euro kun je je inschrijven voor deze ronde van in totaal 65 kilometer.

Afscheidscriterium voor Gilbert

Na de toertocht wordt er in de middag een boek over Gilbert gepresenteerd, die natuurlijk worden voorzien van handtekeningen. Aan het einde van de middag volgt er nog een afscheidscriterium. 'Met Phil’s ploegmaats van nu en weleer, met onder meer Thor Hushovd aan de start, waarna Philippe symbolisch zijn fiets aan de haak zal hangen.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news