'Parijs-Roubaix zal nooit Wimbledon worden'; geiten en schapen ingezet om Bos van Wallers klaar te maken voor de Hel Wielrennen
Wielrennen

'Parijs-Roubaix zal nooit Wimbledon worden'; geiten en schapen ingezet om Bos van Wallers klaar te maken voor de Hel

'Parijs-Roubaix zal nooit Wimbledon worden'; geiten en schapen ingezet om Bos van Wallers klaar te maken voor de Hel

Parijs-Roubaix staat over drieënhalve week op het programma, dus ook in Noord-Frankrijk moeten de kasseistroken klaargemaakt worden voor de rensters en renners die er in Paasweekend overheen gaan dokkeren. De organisatie kreeg daarvoor hulp uit onverwachte hoek...

Enkele geiten zijn namelijk ingezet om de meest bekende van alle stroken, het Bos van Wallers, klaar te maken. Thierry Gouvenou, parcoursverantwoordelijke bij de A.S.O., dankt de dieren voor hun hulp. 'Parijs-Roubaix zal nooit Wimbledon zijn, dus de geiten hebben de kloven van Arenberg één maand verzorgd', doelt hij op het weggegeten gras.

De organisatie van de Franse rittenkoers haakte daarop in met de uitleg dat het in het kader van de eco-begrazing 'Les Biquettes de l'Espoir' veertig geiten en schapen inzet om het Bos van Wallers gereed te maken voor Parijs-Roubaix. Nu is het alleen nog maar afwachten wie zichzelf de GOAT mag noemen op 9 april.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws