De Kleijn boekt knappe zege in Milaan-Turijn, Groenewegen valt in finale en komt niet aan sprinten toe Wielrennen
Wielrennen

De Kleijn boekt knappe zege in Milaan-Turijn, Groenewegen valt in finale en komt niet aan sprinten toe

De Kleijn boekt knappe zege in Milaan-Turijn, Groenewegen valt in finale en komt niet aan sprinten toe

Arvid de Kleijn heeft Milaan-Turijn weten te winnen. De Italiaanse eendagskoers liep zoals verwacht uit op een massasprint en daarin was de Nederlander van Tudor Pro Cycling nipt de snelste. Fernando Gaviria (Movistar) en Casper van Uden (Team DSM) completeerden het podium.

Voor de start was de wind onderwerp van gesprek, omdat die in de openingsfase gunstig zou staan voor waaiers. Het bleek een onnodig schot voor de boeg. Mike Teunissen (Intermarché Circus-Wanty) kreeg er in elk geval niks van mee, daar de Nederlander ziek is en Milaan-Turijn aan zich voorbij moest laten gaan.

De wind zorgde dus niet voor gekkigheid. Het peloton had al gauw vrede met een kopgroep van zes man en liet Johan Meens (Bingoal-WB), Stefan de Bod (EF-Education EasyPost), Andrea Pietrobon (EOLO-Kometa), Alessio Nieri (Green-Project Bardiani), Alessandro Iacchi en Veljko Stojnic (beide Team Corratec) maximaal drie minuten wegrijden.

Groenewegen valt zonder al te veel erg

De situatie bleef verder eigenlijk de gehele koers hetzelfde. De sprintersploegen controleerden het gat en voor de kopgroep werd het de grootste uitdaging om vooruit te blijven totdat de uitzending begon. Voor Pietrobon bleek dat onmogelijk door een lekke band, alvorens Stojnic loste toen de camera's net aan waren gezet. Uiteindelijk strandde de vluchtpoging van het overgebleven viertal op twaalf kilometer van de meet en konden de treintjes in positie worden gebracht.

De brede wegen rondom Orbassano stonden het in eerste instantie toe om met veel ploegen naast elkaar te rijden. Intermarché Circus-Wanty, Q36.5 en AG2R Citroën Team waren in dat stadium pontificaal aanwezig. De finale was door de vele bochten technisch en daar begon het gedrang. Groenewegen ging kortstondig tegen de grond, maar zat snel weer op zijn fiets. Nadien begon de Nederlander toch weer goed gepositioneerd aan de laatste kilometers.

Op 900 meter wachtte een scherpe linkerbocht en daar kwam Team DSM sterk opzetten voor Van Uden. Groenewegen kwam opnieuw bijna ten val en kon niet meer mee sprinten. Van Uden ging als eerste aan, maar de streep lag net te ver. De Kleijn kwam eroverheen en hield Gaviria krapjes achter zich. Het was zijn eerste seizoenszege.

Uitslag Milaan-Turijn 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws