Pech voor Van Vleuten: renster breekt pols bij trainingsongeluk Wielrennen
Wielrennen

Pech voor Van Vleuten: renster breekt pols bij trainingsongeluk

Pech voor Van Vleuten: renster breekt pols bij trainingsongeluk

Annemiek van Vleuten heeft tijdens een trainingstocht afgelopen donderdag een gebroken pols opgelopen. Dat maakt haar ploeg Movistar een dag later bekend. Inmiddels is de renster succesvol geopereerd.

Vanwege de blessure lijkt het erop dat Van Vleuten de Spaanse wedstrijden op haar programma in mei over zal moeten slaan. De ploeg laat weten dat onder meer de Ronde van het Baskenland voor vrouwen en de Ronde van Burgos momenteel niet meer op haar programma staan. Movistar vindt het belangrijker dat de Nederlandse eerst goed herstelt van de val.

Hoewel er op dit moment geen verwachting gesteld wordt rond haar rentree in het peloton, verwachten de artsen dat de breuk van Van Vleuten volledig zal genezen. Daarbij lijken haar deelnames aan de Giro Donne en de Tour de France later dit jaar niet in gevaar te komen.

Van Vleuten baalt: 'Wilde lekker genieten'

Op haar eigen website vertelt Van Vleuten meer over het ongeluk. Ze was gaan trainen met oud-collega en Eurosport-commentatrice Iris Slappendel. 'Daarbij ben ik heel ongelukkig ten val gekomen', zo klinkt het. 'Waarbij ik mijn hele lichaamsgewicht heb opgevangen met mijn pols.'

Hoewel ze baalt van de val, is ze opgelucht dat deze niet al te zware gevolgen heeft: 'Het is alleen voor mijzelf heel vervelend dat ik lekker wilde genieten en ik nu door zoiets ongelukkigs in de lappenmand zit. Het gaat wel weer goed komen en ik heb er vertrouwen in dat ze in het Rijnstate ook meedenken, zodat ik ook geen trainingsachterstand oploop.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws