Pedersen blijft leider in Baloise Belgium Tour: 'Zaterdag wordt het wel erg warm' Wielrennen
Wielrennen

Pedersen blijft leider in Baloise Belgium Tour: 'Zaterdag wordt het wel erg warm'

Pedersen blijft leider in Baloise Belgium Tour: 'Zaterdag wordt het wel erg warm'

Mads Pedersen wist zijn leiderspositie in de Baloise Belgium Tour te verdedigen met een tweede plaats in de tijdrit in Scherpenheuvel-Zichem. De Deen baalde na afloop vooral dat hij niet zijn snelpak aan kon, met het oog op de Tourtijdrit in Kopenhagen.

'Ik ben best blij. Ik wist dat er enkele sterke mannen waren en het is nooit makkelijk om een tijdrit te winnen. Yves is een heel sterke gast, dus daar kan ik vrij blij mee zijn', aldus Pedersen over zijn tweede plek. 'Mijn eigen pak is sneller dan dit pak, dus al bij al was dit een goede voorbereiding op de Tour.'

Het woord viel dus al: de Tour. Pedersen heeft zijn zinnen gezet op de openingstijdrit in de hoofdstad van Denemarken. 'Alles was nieuw voor mij. Ik heb veel gewerkt aan de positie, het materiaal en zo. Jammer genoeg kon ik mijn speedsuit niet gebruiken, maar we hebben een snel pak', waarschuwt hij alvast de concurrentie voor de Ronde van Frankrijk.

Pedersen: 'Ik heb het niet slecht gedaan'

Pedersen moet zijn leidende positie zaterdag gaan verdedigen in de etappe in en rondom Durbuy. 'Het wordt een zware dag, ook met de hitte. Daar heb ik het normaal moeilijk mee, dus het gaat waarschijnlijk over mijn limiet', aldus Pedersen, die de temperaturen boven de dertig graden vreest. 'Het kan het einde zijn van mijn tijd in de leiderstrui, maar ik heb het niet slecht gedaan met een eerste, tweede en derde plek tot dusver. Ik zal er echter alles aan doen om het te verdedigen en dan zien we wel hoe het gaat lopen', aldus een welbespraakte Pedersen.

Hij zei ook nog wat over de coronagolf die het peloton in de Ronde van Zwitserland trof. 'Er zijn zo'n dertig mannen weg daar, dus ik hoop dat iedereen er snel vanaf is. We gaan ons wel weer houden aan nodige regels als de maskers en het houden van afstand, en hopelijk kunnen we daarmee besmettingen verkomen in onze ploeg.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws