Lampaert schrijft tijdrit Baloise Belgium Tour op zijn naam; Pedersen blijft leider Wielrennen
Wielrennen

Lampaert schrijft tijdrit Baloise Belgium Tour op zijn naam; Pedersen blijft leider

Lampaert schrijft tijdrit Baloise Belgium Tour op zijn naam; Pedersen blijft leider

Yves Lampaert heeft de derde etappe in de Baloise Belgium Tour gewonnen. In een 11,8 kilometer lange tijdrit rond Scherpenheuvel-Zichem was hij de snelste. Mads Pedersen werd tweede en blijft leider.

Met Mads Pedersen in de leiderstrui rolde Tijmen Eising als nummer laatst van het klassement om 13.11 uur van het startpodium. De eerste richttijden kwamen van Ryan Mullen (BORA-hansgrohe) en Matthias Brändle, de Oostenrijkse hardrijder van Israel-Premier Tech. Ook Lasse Norman Hansen (Uno-X) en Florian Vermeersch (Lotto Soudal) deden het prima in het eerste gedeelte.

Kettingproblemen en valpartijen voor schaduwfavorieten

Daan Hoole van Trek-Segafredo sloot het eerste deel van de renners af met de toptijd, een mooie prestatie van de jonge Nederlandse hardrijder. Toptijdrijders als Max Walscheid (Cofidis) en pechvogels Rune Herregodts (SportVlaanderen-Baloise) en Victor Campenaerts (Lotto Soudal), beiden kampten met kettingproblemen, beten zich stuk op de tijd van de Nederlander. Stan van Tricht maakte dan weer van dichtbij kennis met het asfalt in België.

Vervolgens was het wachten tot de mannen van de top tien, toen de favorieten zich rap na elkaar opvolgden. Oscar Riesebeek beet het spits af met een virtuele tweede plek, waarna Yves Lampaert de tijd van Hoole wist te vermorzelen. De Belgische kampioen was tien seconden sneller dan Hoole.

Wellens beet zijn tanden meer dan stuk op de tijd van Lampaert, wiens ploeggenoot Mauro Schmid zich ook tussen de mannen plaatste. Pedersen was ook bezig met een sterke tijdrit; hij noteerde op het tussenpunt één seconde hoger dan Lampaert. Daardoor was het wachten tot de leider van de meet de streep overschreed, die dit enkele secondes slomer dan Lampaert deed. Pedersen blijft wel de leider in de wedstrijd.

Uitslag etappe 3 Baloise Belgium Tour 2022

Results powered by FirstCycling.com


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws