Peiper ziet mogelijk positieve kans aan blessure Pogacar: 'Topconditie in laatste week Tour' Wielrennen
Wielrennen

Peiper ziet mogelijk positieve kans aan blessure Pogacar: 'Topconditie in laatste week Tour'

Peiper ziet mogelijk positieve kans aan blessure Pogacar: 'Topconditie in laatste week Tour'

Allan Peiper heeft dan wel geen officiële functie meer bij UAE-Team Emirates, hij is nog altijd één van de vrienden van Tadej Pogacar. De ex-ploegleider liet in de podcast Wuyts & Vlaeminck zijn licht schijnen over de blessure van Pogacar.

'Hij heeft al een berichtje gestuurd en nog wat foto's, aldus Peiper. 'We hebben ook wat berichten uitgewisseld over wat de impact van de val op de komende weken zal zijn. Ik zit niet meer bij UAE-Team Emirates, maar hij heeft wel gezegd dat hij de verkenningen niet zal kunnen doen voor de Tour de France en ook niet naar de windtunnel zal gaan', geeft hij te kennen.

'Een ideaal scenario is het niet, maar toppers komen dat ook tegen. Egan Bernal en Remco Evenepoel zijn het ook al tegengekomen', schetst de Aussie. 'Een pols breken vergt toch wel wat herstel, omdat het een steunpunt is. De tijd zal uitwijzen welke impact het heeft op zijn training en opbouw naar de Tour.'

Peiper denkt dat blessure Pogacar ook goed kan uitpakken

Dat Pogacar zijn hoogtestage in mei niet kan laten doorgaan, hoeft geen obstakel te zijn. 'Dat zal weinig invloed hebben. Het was sowieso nog drie weken voordat hij op hoogte ging, tegen die tijd zal hij al weer wat kunnen rijden. Qua verkenning en trainingsniveau kun je nu weinig opbouwen, maar nogmaals: misschien is het wel zijn geluk, dat hij zijn topconditie in de laatste week van de Tour de France bereikt.'

'Tadej gaat wel fris zijn, ook mentaal, voor de Tour', geeft Peiper aan. 'Dat is wel één voordeel, dat hij nu zal moeten rusten de komende weken. Hij heeft al een zeer zwaar voorjaar gehad, waar je toch wel een beetje van moet herstellen.' Het toptalent uit Slovenië won dit voorjaar onder meer de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Nice, Amstel Gold Race en de Waalse Pijl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws