Peloton - zonder uitgevallen Van Dijke - laat zich compleet verrassen in ZLM Tour: oude rot Schulting profiteert Wielrennen
Wielrennen

Peloton - zonder uitgevallen Van Dijke - laat zich compleet verrassen in ZLM Tour: oude rot Schulting profiteert

Peloton - zonder uitgevallen Van Dijke - laat zich compleet verrassen in ZLM Tour: oude rot Schulting profiteert

Peter Schulting (Diftar) heeft in het Limburgse Buchten de derde etappe van de ZLM Tour 2024 weten te winnen. De vlakke rit werd opgeschud door een kopgroep die het haalde en kende nog wel een stevige smet: Tim van Dijke, de nummer twee in het klassement, viel namens Visma | Lease a Bike uit koers.

Na de door Casper van Uden gewonnen rit op donderdag startte het peloton vrijdag in het Brabantse Schijndel aan de volgende etappe. Schijndel - Buchten is een gekende omloop in de ZLM Tour, die de vorige tweemaal werd gewonnen door Jakub Mareckzo. De geblokte Italiaan van Corratec-Vini Fantini stond ook dit seizoen weer aan de start.

Zodoende was het logisch dat die ploeg een handje toestak aan de overige welwillenden op het moment dat er een kopgroep van vier wegreed uit het peloton. Van voren aanwezig waren Wessel Mouris (Metec - Solarwatt), Marijn Rasenberg (Parkhotel Valkenburg), Tijmen Eising (BEAT) en Schulting (Diftar), alle vier met de Nederlandse nationaliteit.

Valpartij met Van Dijke schrikt peloton op 

Mouris stond negende in de algemene rangschikking en werd dus ook kort gehouden door de heren van Intermarché-Wanty, met hulp van de spurtersploegen van dsm-firmenich PostNL, Astana Qazaqstan Team en Corratec-Vini Fantini. Zodoende leek de rit wat voor te hobbelen, maar niets bleek minder waar: met nog 85 kilometer te gaan werd het peloton opgeschrikt door een valpartij.

Onder meer Tom Bohli (Tudor) ging tegen de grond, maar toch vooral Van Dijke. De Zeeuw, kopman bij Visma | Lease a Bike, had vrij snel in de gaten dat hij de koers niet kon voortzetten en verdween zodoende pijnlijk uit de ZLM Tour na een goed voorjaar en dito Giro. Zelfs de ZLM Tour wacht op niemand...

Ondertussen zette men de weg richting Buchten voort, waar de kopgroep weerbarstig bleek. Met nog zeven kilometer te gaan was er nog altijd sprake van een voorsprong van 48 tellen, wat dsm-firmenich PostNL ertoe noopte om het gas wat op te voeren. Zodoende zakte het gat met rasse schrede, maar toch zou het hoe dan ook nipt worden.

Alpecin-Deceuninck gooide er bij het ingaan van de laatste kilometer nog een laag bovenop, terwijl de mannen vooraan voelden dat de energie wegvloeide. Toch was het net aan genoeg: Schulting hield zijn makkers af op de meet en wist zo als oudste renner van alle deelnemers een prachtige zege te boeken.

'Het is niet dat ik er de hele tijd in geloofde, maar op twintig kilometer hadden we nog een minuut en wel wat over in de tank. In de laatste vijftien kilometer gingen we dan voluit, wat net genoeg bleek', aldus de dolgelukkige winnaar. 'Ik heb drie kinderen en werk naast het fietsen doordeweeks gewoon, dus dit is wel een heel mooie zege.'

Uitslag etappe 3 ZLM Tour 2024

Results powered by FirstCycling.com

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news