Volgende tegenvaller voor Visma | LaB: Tim van Dijke valt als nummer twee uit in ZLM Tour Wielrennen
Wielrennen

Volgende tegenvaller voor Visma | LaB: Tim van Dijke valt als nummer twee uit in ZLM Tour

Volgende tegenvaller voor Visma | LaB: Tim van Dijke valt als nummer twee uit in ZLM Tour

Het zijn niet de dagen van Visma | Lease a Bike, opnieuw. Donderdag verloor de Nederlandse ploeg Steven Kruijswijk en Dylan van Baarle met breuken in de ZLM Tour, maar vrijdag kwam de volgende opdoffer: Tim van Dijke, nummer twee van het klassement, moest na een val de wedstrijd verlaten.

Van Dijke, die meedeed om de strijd in de eindzege in de Nederlandse etappekoers, kwam halfweg de derde etappe ten val en bleek niet in staat om zijn weg te vervolgen. Een hard gelag voor de Zeeuw, die na een goed voorjaar en dito Giro d'Italia juist nog een goed eindklassement uit het vuur wilde slepen in de 2.1-wedstrijd in eigen land.

De jongeling begon nog met zoveel fiducie aan de etappewedstrijd. 'Ik ben momenteel heel erg dankbaar voor wat betreft mijn ontwikkeling. De vermoeidheid na de Giro is er zeker, maar ik was in staat om me weer op te laden voor deze koers. Ik heb ook het mentale knopje om kunnen zetten en voel me zeker nog niet helemaal opgebrand. We gaan er iets moois van maken deze week', klonk het toen.

Van Dijke wilde er alles aan doen om voor eindzege ZLM Tour te gaan

'Ik bezit nu een mooie uitgangspositie, ook met het oog op het eindklassement', zei Van Dijke na de door Rune Herregodts gewonnen openingstijdrit in 'zijn' Zeeland. 'We doen aan deze koers mee om te winnen, dus daar willen we ook met z’n allen voor gaan. Dat zal nu enerzijds via het grijpen van bonificatieseconden mogelijk zijn, maar we gaan ook dag per dag een plan maken en kijken waar we de concurrentie mogelijk in de luren kunnen leggen.'

Drie dagen later kwam er echter een abrupt einde aan de ZLM Tour van Van Dijke. Zijn exacte verwondingen na de crash zijn nog niet bekend.

Snel meer!

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news