Per brancard afgevoerd, maar Vendrame wil door: 'Zou hartverscheurend zijn om de Giro te moeten verlaten' Wielrennen
Wielrennen

Per brancard afgevoerd, maar Vendrame wil door: 'Zou hartverscheurend zijn om de Giro te moeten verlaten'

Per brancard afgevoerd, maar Vendrame wil door: 'Zou hartverscheurend zijn om de Giro te moeten verlaten'

Andreas Vendrame mag het grootste slachtoffer worden genoemd van de valpartij met Mark Cavendish in de massasprint van de vijfde etappe van de Giro d’Italia. De coureur van AG2R Citroën viel hard tegen de hekken en moest per brancard worden afgevoerd. Na onderzoek is gebleken dat Vendrame kampt met een ontwrichte schouder.

‘Ik viel na het passeren van de finish’, vertelt Vendrame in een reactie van zijn ploeg over de val. ‘Gelukkig heb ik niets gebroken. We kwamen aan met 60 kilometer per uur en Cavendish kwam daar ten val. Zijn fiets werd naar de linkerkant van de weg geslingerd en ik kon hem niet ontwijken. Ik belandde in de hekken.’

Vendrame werd vervolgens afgevoerd en onderzocht. Het verdict was een ontwrichte linkerschouder en meerdere wonden die gehecht dienden te worden. ‘Ik zal mijn best doen om mijzelf zo goed mogelijk te behandelen vanavond, met de medische staf’, aldus Vendrame.

Vendrame zet alles op alles om Giro voort te zetten

De renner wil nog niet denken aan opgeven en zal als het aan hem ligt donderdag gewoon aan de start van de zesde etappe naar Napoli staan. ‘Ik hoop morgen aan de start te staan, dat is mijn doel voor de komende uren. Het zou een hartverscheurend zijn om te moeten vertrekken uit deze Giro.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws