Dainese gedeclasseerd na gevaarlijke manoeuvre, Cavendish toont begrip: 'Dit is sprinten' Wielrennen
Wielrennen

Dainese gedeclasseerd na gevaarlijke manoeuvre, Cavendish toont begrip: 'Dit is sprinten'

Dainese gedeclasseerd na gevaarlijke manoeuvre, Cavendish toont begrip: 'Dit is sprinten'

Alberto Dainese finishte de vijfde etappe van de Giro d'Italia aanvankelijk als vierde. De Italiaanse sprinter van Team DSM werd later echter teruggezet in de uitslag door de jury. DSM ging niet in beroep tegen de beslissing.

Dainese zou volgens de jury een gevaarlijke manoeuvre hebben gemaakt in de sprint. De beweging zou de oorzaak zijn van de val Mark Cavendish, die letterlijk als vijfde over de finish schoof. Op de beelden valt te zien dat Cavendish vlak voor de finish een stuk naar links gaat, waar Dainese juist een beweging naar rechts maakt. Cavendish tikt vervolgens het wiel aan van de Dainese, waarna de Brit tegen Filippo Fiorelli botst. De Italiaan knalt tegen de hekken, maar blijft wonderwel overeind.

Door de declassering van Dainese is Cavendish uiteindelijk de nummer vier in de uitslag. DSM legde zich neer bij de beslssing. 'We accepteren de beslissing van de jury en hopen dat het goed gaat met iedereen die gevallen is.'

Cavendish heeft geen breuken en toont begrip

Cavendish heeft in een korte video gereageerd op de etappe. Daarin laat hij weten dat Dainese zijn excuses heeft aangeboden. De Brit van Astana `Qazaqstan koestert geen wrok. 'Maar dit is sprinten. Dit hoort er ook bij. Ik hoop dat het goed gaat met iedereen die gevallen is. Zelf heb ik mijn wonden gedicht en mijn knie doet wat pijn, maar ik denk niet dat er iets gebroken is. Die pijn heb ik namelijk niet.'

Bekijk hieronder de sprint met Dainese en Cavendish: 

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws