Per Sempre Alfredo: Hirschi bezorgt UAE in z'n eerste race van het seizoen nog maar eens een zege Wielrennen
Wielrennen

Per Sempre Alfredo: Hirschi bezorgt UAE in z'n eerste race van het seizoen nog maar eens een zege

Per Sempre Alfredo: Hirschi bezorgt UAE in z'n eerste race van het seizoen nog maar eens een zege

Marc Hirschi heeft de hegemonie van UAE Team Emirates in dit seizoen een nieuwe impuls gegeven. De jonge Zwitser opende zondag zijn seizoen in de Per Sempre Alfredo en was meteen de sterkste. Hirschi viel aan op de laatste klim van de dag en hield de rest in de afdaling vervolgens achter zich.

172,7 kilometer op een lekker klimparcours, helaas wel zonder livebeelden en door Milaan-Sanremo ook niet al te veel grote namen aan de start. Om die reden konden de meerdere goden zich laten zien. Didier Merchan van Drone Hopper-Androni en Lorenzo Milesi van de Italiaanse selectie hadden na een snelle openingsfase het gat te pakken. Federico Burchio van Work Service Vitalcare Vega had door dat het peloton liet begaan en zette de achtervolging in. Hij ging een ouderwetse chasse patate tegemoet.

UAE Team Emirates controleert leiders

Na bijna drie kwartier hard doorfietsen, ging Burchio rechtop zitten en liet hij zich inrekenen door het peloton. Zo hadden we twee leiders, die maximaal vijf minuten voorsprong kregen. In het peloton nam UAE Team Emirates de controle. Bij het ingaan van de laatste honderd kilometer was het vooraan Milesi die indruk maakte. Hij ging simpelweg te hard op de vele klimmetjes en liet Merchan achter. Melesi ging op voor een ultralange solo.

Een ideaal scenario voor het peloton, dat rustig de eenzame leider kon binnen hengelen. Bij de eerste doorkomst langs de finishlijn - en nog 42 kilometer voor de wielen - doofde het vuurtje bij Milesi, die nog een dikke minuut over had. Door het hoge tempo van UAE Team Emirates was het peloton al flink uitgedund en zij bedankten op 38 kilometer van de finish de dappere koploper. De finale kon beginnen, met daarin twee keer de beklimming van de Collina, een puist van 3,6 kilometer aan 6,1 procent. Na de eerste van twee keer zagen we nog geen grote namen in de aanval, dat beloofde wat voor de absolute slotfase.

Groep van zes maakt zich los, wie valt aan op de slotklim?

Marco Tizza (Bingoal Pauwels Sauzen), Filippo Fiorelli (Bardiani) en de jonge Belg Cian Uijtdebroeks (BORA) grepen de radiostilte aan om weg te rijden uit het pelotonnetje. Toen er niemand reageerde, gingen ook Marco Canola (Italiaanse selectie), Patrick Gamper (BORA) en Kenny Molly (Bingoal) op avontuur. Richting de voet van de allerlaatste klim van de dag reden ze twintig seconden bij elkaar. Was dat genoeg om de aanvallen die van achteren zouden komen, voor te blijven?

Op de klim werd het verschil al snel kleiner, het wachten was op dé aanval. Met de top van de Collina op acht kilometer van de streep, was er toch een Matej Mohoric-scenario mogelijk. Vlak onder de top reed het groepje favorieten de zes leiders terug. Het was het moment voor Hirschi om te gaan. De Zwitser had z'n ploeg laten controleren en moest nu het klusje klaren. Hirschi reed hard weg en had op de top twaalf seconden te pakken. Wat nu volgde was een snelle afdaling.

Hirschi wist zijn leidende positie in de afzink te consolideren, al kwamen er van achteren wel meerdere renners hard aanzetten. Het was de Italiaanse selectie die een achtervolging op touw kon zetten, waardoor Hirschi in de laatste vlakke kilometers alle zeilen bij moest zetten. Dat lukte, waarmee Hirschi zijn eerste wedstrijd van het seizoen meteen in winst omzette. Dion Smith van BikeExchange had de ondankbare taak om de sprint om plek twee te winnen.

Uitslag Per Sempre Alfredo 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws