Sarreau wint sinds lange tijd weer eens in Cholet, vluchters stranden in slotkilometer Wielrennen
Wielrennen

Sarreau wint sinds lange tijd weer eens in Cholet, vluchters stranden in slotkilometer

Sarreau wint sinds lange tijd weer eens in Cholet, vluchters stranden in slotkilometer

Marc Sarreau heeft voor het eerst sinds lange tijd weer een wedstrijd weten te winnen. De Fransman was de beste in een sprint van een uitgedunde groep, nadat twee vluchters pas in de laatste kilometer werden ingerekend.

De wedstrijd in Frankrijk werd voor het grootste gedeelte gekleurd door een vijftal renners, wiens voorsprong in de wedstrijd nooit groter werd dan vier minuten. Romain Cardis (St Michel-Auber 93), Axel Huens (Frankrijk U23), Louis Barré (Team U Nantes Atlantique), Ruben Eggenberg (Swiss Racing Academy) en Yentl Vandevelde (Minerva Continental Team) waren de mannen die uit handen van het peloton probeerden te blijven.

Spel volledig op de wagen: aanvallen geblazen

Terwijl de renners vooraan nog niet teruggepakt waren, besloot een grote groep renners in de laatste veertig kilometer van de wedstrijd in de tegenaanval te gaan. Fabien Doubey van TotalEnergies gooide de knuppel in het hoenderhok. Hij kreeg onder meer Victor Lafay (Cofidis), Lewis Askey (Groupama-FDJ), Matis Louvel (Arkéa Samsic) en Clément Venturini (AG2R) met zich mee. Zij wisten enkele kilometers later aan te sluiten bij de oorspronkelijke kopgroep.

De groep wist niet heel ver weg te rijden van het peloton, waardoor we niet veel later alweer een samensmelting kregen. Het spel zat toen volledig op de wagen. Aanvallen werden om de haverklap geplaatst, maar niemand wist echt een groot gat te slaan met het peloton. Pas toen Paul Lapeira aanging, begon het er meer op te lijken. Hij kreeg gezelschap van Askey, waarmee hij vijftien seconden voorsprong pakte.

Askey en Lapeira smijten zich volledig, maar niet genoeg

De twee renners vooraan wisten op een klein klimmetje op zeven kilometer van het einde hun voorsprong op het peloton intact te houden. Askey gooide veel durf in de afdaling, waarmee hij samen met Lapeira uit het zicht van het peloton bleef. Waar het duo goed bleef samenwerken, was dat in het peloton minder het geval. Daar moest het van demarrages komen om het gat met de koplopers te dichten.

De twee bleven kop over kop overnemen, maar verloren wel wat van hun voorsprong. Met een klein gat draaiden de twee als eersten de laatste kilometer in, maar met zo'n lange rechte weg voor de boeg bleek dat een vogel voor de kat te zijn. Met nog een paar honderd meter te gaan, werden de twee ingerekend door het peloton.

In de massasprint beschikte Sarreau over de snelste benen. De renner van AG2R Citroën Team kwam op het laatste moment nog voorbij Emmanuel Morin. De derde plek in de wedstrijd was weggelegd voor Piet Allegaert.

Uitslag GP Cholet - Pays de Loire 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws