Peter Sagan vindt onderdak bij ploeg van zijn broer in aanloop naar olympische missie 2024 Wielrennen
Wielrennen

Peter Sagan vindt onderdak bij ploeg van zijn broer in aanloop naar olympische missie 2024

Peter Sagan vindt onderdak bij ploeg van zijn broer in aanloop naar olympische missie 2024

Peter Sagan kent zijn ploeg voor 2024. De drievoudig wereldkampioen op de weg komt komend jaar uit voor het Slovaakse RRK Group - Pierre Baguette - Benzinol, een ploeg op continentaal niveau. Sagan richt zich komend jaar voornamelijk op de Olympische Spelen mountainbiken.

Sagan nam het afgelopen jaar afscheid als actief wielrenner op de weg namens TotalEnergies, maar liet al verstaan dat hij ook in 2024 nog wel enkele malen op de weg te zien zal zijn. Dat is dus bij het continentale RRK Group - Pierre Baguette - Benzinol uit zijn thuisland, wat een logische stap is: broer Juraj is er namelijk ploegleider.

De superster uit Slowakije zal namens de ploeg enkele wegwedstrijden afwerken, bevestigt PR-man Gabriele Uboldi bij Sport. 'Ter voorbereiding op de Olympische Spelen zal Peter twee rittenkoersen op de weg rijden, waarna hij na de Spelen nog twee koersen rijdt.' Sagan heeft overigens nog geen startplek voor Parijs.

Sagan liet eerder weten dat hij loopbaan af wil sluiten op Spelen

Tijdens het mountainbiken komt Sagan komend jaar uit onder de vlag van Specialized Factory Racing, namens het merk dat hij al enkele jaren vertegenwoordigt. 'Mijn doel is om plezier te hebben, mijn best te doen en me proberen te kwalificeren voor de olympische mountainbikewedstrijd in Parijs, waar ik mijn carrière wil beëindigen. Ik ben echter met Specialized in gesprek en we zoeken naar de mogelijkheid om twee of drie wegkoersen te doen. Dit zal zeker niet in de WorldTour zijn, maar op een lager niveau. Het moet een toevoeging en afwisseling zijn in mijn mountainbikevoorbereiding', zei Sagan eerder over zijn olympische plannen.

In Schotland reed Sagan in augustus al het WK mountainbiken. In de shorttrack-wedstrijd werd hij 37e, terwijl hij de Cross Country-race - waarvoor hij zich wil plaatsen bij de Spelen - als 63e besloot in Glentress Forest.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws