Lefevere heeft gewenste COO binnen: Soudal Quick-Step versterkt organisatie met ervaren Jurgen Foré Wielrennen
Wielrennen

Lefevere heeft gewenste COO binnen: Soudal Quick-Step versterkt organisatie met ervaren Jurgen Foré

Lefevere heeft gewenste COO binnen: Soudal Quick-Step versterkt organisatie met ervaren Jurgen Foré

Jurgen Foré wordt de nieuwe Chief Operation Officer van Soudal Quick-Step. Dat maakt de Belgische ploeg donderdagochtend via een persbericht bekend. De 53-jarige Belg zal vanaf januari 2024 Patrick Lefevere in diens taken ondersteunen bij de ploeg. Hiermee heeft ploegbaas Lefevere zijn gewenste versterking in de staf binnen.

Foré zal de dagelijkse leiding van de organisatie bij Soudal Quick-Step op zich gaan nemen. Ook gaat hij zich bezighouden met het zoeken van sponsors en andere mogelijkheden voor meer inkomsten en waken over het budget. Foré komt uit de consultancywereld en werkt nu voor Deloitte. Ook krijgt de Belg veel zeggenschap over het aantrekken en tevreden houden van renners en het bepalen van de wedstrijdkalenders van renners binnen het team, zo kondigt Soudal Quick-Step aan.

Lefevere is blij, Foré geen onbekende in wielersport

Lefevere kondigde onlangs al aan dat hij op zoek was naar een nieuwe COO. Lefeveres leeftijd vordert en hij is op zoek naar geschikte mensen die op de lange termijn zijn taken volledig over kunnen nemen. De ploegbaas is in zijn nopjes met de komst van Foré. 'Ik ben blij om Jurgen aan boord te hebben. Hij heeft een indrukwekkend CV opgebouwd. Hij combineert kennis van en liefde voor de wielersport met zakelijk en uitvoerend inzicht en ervaring. Hij zal ons helpen nog succesvoller te worden, zowel als bedrijf en organisatie als op sportief vlak.'

Foré zelf is absoluut geen onbekende in het wielrennen. Hij was tot zijn 23e zelf renner en zijn vader Noël won als coureur Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen. 'Maar mijn leven nam een andere wending. Ik ben voor een loopbaan in de consultancy gegaan en nu is er de kans om mijn professionele ervaring te combineren met mijn passie voor de sport. Ik ben gepassioneerd om het beste uit de mensen van teams en organisaties te halen en juist dat komt allemaal samen in deze rol. Ik ben dus blij met deze unieke kans die mij heel erg boeit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws