Philipsen houdt Groenewegen en Jakobsen af in Vlaanderen: 'Kom terug van Tenerife, heb niet stilgezeten' Wielrennen
Wielrennen

Philipsen houdt Groenewegen en Jakobsen af in Vlaanderen: 'Kom terug van Tenerife, heb niet stilgezeten'

Philipsen houdt Groenewegen en Jakobsen af in Vlaanderen: 'Kom terug van Tenerife, heb niet stilgezeten'

Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) boekte in het Kampioenschap van Vlaanderen vrijdag zijn twaalfde zege van dit seizoen. De Belgische spurter rekende in Koolskamp af met opponenten Dylan Groenewegen (Jayco AlUla) en Fabio Jakobsen (Soudal Quick-Step), twee mannen die ook tot de sterkste spurters van dit seizoen behoren.

Als Philipsen in het flashinterview geconfronteerd wordt met dat podium, denk je bijna dat het om een Tourspurt gaat. 'Dat klopt, maar dan wel in een heel ander deel van het seizoen', reageert de winnaar. 'Er komen hier altijd interessante namen op af. Er zitten ook bijna geen hoogtemeters in het parcours en het was een mooi rustig dagje, met aangename temperaturen. Het was dus een aangekondigde massasprint.'

Philipsen heeft zich naar eigen zeggen nog goed voorbereid op het laatste deel van het seizoen 2023. 'Ik kom net terug van Tenerife, waar ik goed heb kunnen fietsen. Ik heb dus niet stilgezeten en wil er graag nog een paar overwinningen aan vastplakken, om het seizoen zo positief mogelijk af te sluiten. Het is tot dusver het beste seizoen van mijn carrière, dus die lijn hoop ik nog even door te trekken', aldus de man die nog een serie eendagswedstrijden en de Ronde van Turkije gaat rijden.

Philipsen dankt Alpecin-Deceuninck na nieuwe zege

Dat het dit seizoen allemaal zo goed loopt, heeft Philipsen mede aan zijn ploeg te danken. 'Ze weten wat ze moeten doen. Ramon Sinkeldam en Jonas Rickaert zijn heel ervaren als lead-out. Ik werd afgezet in het wiel van Jakobsen en het was wind mee, dus ik ben blij dat ik er nog uit kon komen.'

'Fabio reed een sterke sprint en ik voelde Dylan ook nog goed opkomen, maar ik ben blij dat ik het kon volhouden. Voor hetzelfde geld wint Fabio', is de uiteindelijke winnaar zich bewust van het geluk dat hij had in het Kampioenschap van Vlaanderen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws