Philipsen kijkt met grote ogen naar Jumbo-Visma: 'Opmerkelijk hoe ze Tour naar hun hand zetten' Wielrennen
Wielrennen

Philipsen kijkt met grote ogen naar Jumbo-Visma: 'Opmerkelijk hoe ze Tour naar hun hand zetten'

Philipsen kijkt met grote ogen naar Jumbo-Visma: 'Opmerkelijk hoe ze Tour naar hun hand zetten'

Voor de vierde keer al deze Tour de France eindigt Jasper Philipsen op het podium, maar in tegenstelling tot in Carcassonne deze keer niet op het hoogste schavotje. De Belg won de sprint van het peloton, maar daaruit was Christophe Laporte al ontsnapt. Philipsen strandde zo op de tweede plaats in de negentiende etappe van deze Tour de France. Voor de microfoon van Sporza was Philipsen hard voor zichzelf.

De Fransman van Jumbo-Visma zette op anderhalve kilometer van de meet aan, en waagde de sprong naar de drie vluchters. Het peloton zou hem voor de streep niet meer terugzien, ook Philipsen kwam te laat. Werd de renner van Alpecin-Deceuninck verrast door de late uitval van Laporte? 'Ik denk dat het mijn eigen schuld is, door mijn bocht slecht te nemen op anderhalve kilometer van het einde. Er was ook wat chaos en er waren niet veel ploegmaten meer. Ik was denk ik wel de sterkste in de sprint. Het is een dikke gemiste kans.'

Philipsen: 'We lopen met z'n allen niet één, maar twee stappen achterop op Jumbo-Visma'

Is Philipsen niet te streng voor zichzelf? De laatste twee kilometers waren namelijk heel technisch en moeilijk te controleren. 'Het was inderdaad heel chaotisch, maar dit mag niet gebeuren. Het waren misschien ook een beetje de omstandigheden. Het was een heel zware koers, maar ik had mijn bocht verkeerd ingeschat, waardoor ik het wiel verlies. Ik had Krieger (Alexander, red.) nog verwittigd, maar die had het niet goed gehoord.'Was het dan geen optie om zelf achter Laporte te gaan? 'Ik moest de keuze maken om al dan niet het gat dicht te rijden, maar dan zou ik mijn sprint hypothekeren. Ik heb gekozen om te wachten, omdat ik dacht dat er nog genoeg andere lead-outs van vanachter zouden komen. Laporte heeft daarvan geprofiteerd', zo vertelt een duidelijk ontgoochelde Philipsen.

Bij HLN komt de sprinter nog eens terug op de overmacht van Jumbo-Visma. 'Het is wel opmerkelijk hoe ze de de Tour naar hun hand zetten. We lopen met z’n allen niet één, maar twee stappen achterop. Maar zondag (op de Champs-Élysées, red.) is nog een kans. Daar mag ik mij zeker niet laten verrassen. Ik ga in ieder geval proberen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws