Philipsen pakt meeste profzeges van iedereen: 'Dit record betekent misschien niet veel, maar wel voor mij' Wielrennen
Wielrennen

Philipsen pakt meeste profzeges van iedereen: 'Dit record betekent misschien niet veel, maar wel voor mij'

Philipsen pakt meeste profzeges van iedereen: 'Dit record betekent misschien niet veel, maar wel voor mij'

Jasper Philipsen boekte in Turkije zijn achttiende zege van het seizoen. Daarmee is hij nu definitief de internationale zegekoning in profwedstrijden in 2023. In het flashinterview geeft de vrolijke Belg aan dat hij met die prestatie in het achterhoofd naar Turkije was getrokken. 'Dit was het doel en bleef me motiveren.'

Die achttiende zege van het seizoen kreeg Philipsen niet zomaar. De sprinter van Alpecin-Deceuninck had in de straten van Marmaris te maken met eenzame vluchter Nico Denz. De Duitser is bezig aan een sterk seizoen en ontpopt zich tot een echte rittenkaper. 'Hij was heel sterk', zegt Philipsen. 'Maar we wisten dat het op de brede wegen naar Marmaris heel moeilijk was om alleen voorop te blijven. Ik wist dat een sprint heel waarschijnlijk was ondanks de zware klim in de finale. We hebben het als ploeg heel goed aangepakt.'

Ook toen duidelijk was dat er gesprint zou worden, kreeg Philipsen geen cadeautjes van zijn concurrenten. 'Ik raakte een beetje ingesloten in de laatste kilometer. Met nog vierhonderd meter te rijden kwam ik toch voorin de groep en koos ik mijn kant. Ik dacht niet dat ik nog kon winnen, maar gelukkig vond ik net voldoende ruimte', aldus de veelwinnaar. In Marmaris liet hij Timothy Dupont (Tarteletto) en Giovanni Lonardi (EOLO-Kometa) achter zich. Cees Bol (Astana) werd vierde.

Philipsen pakt de leiding af van Pogacar: 'Was ideaal voor motivatie'

Philipsen is nu definitief de internationale zegekoning, ten koste van zijn goede vriend Tadej Pogacar. 'Na de Tour zochten we nog een mooi doel. Ik houd van winnen, dus dat zegerecord proberen binnenhalen was ideaal om me te blijven motiveren tot het einde van het seizoen, wat zeker niet altijd gemakkelijk is. Het betekent misschien niet veel, maar voor mij wel.' Qua absolute zeges heeft Miguel Ángel López nog meer internationale overwinningen geboekt, maar het gros van die zeges heeft hij behaald in .2-koersen van de UCI. Deze wedstrijden zijn niet geklasseerd als profwedstrijden en tellen dus niet mee in deze minicompetitie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws