Philipsen overvleugelt Pogacar officieel als zegekoning in 2023 na volmaakte hattrick in Turkije Wielrennen
Wielrennen

Philipsen overvleugelt Pogacar officieel als zegekoning in 2023 na volmaakte hattrick in Turkije

Philipsen overvleugelt Pogacar officieel als zegekoning in 2023 na volmaakte hattrick in Turkije

Jasper Philipsen is definitief alleenheerser wat betreft overwinningen in 2023! De Belg van Alpecin-Deceuninck won woensdag alweer zijn derde etappe in de Ronde van Turkije en schreef daarmee z'n achttiende seizoenszege bij. Dat is er eentje meer dan Tadej Pogacar, die reeds op vakantie is.

De Ronde van Turkije was tot dusverre een speeltuin voor Philipsen, die op dag één en dag twee in een sprint wist te winnen. Op dinsdag was het aan de klassementsmannen, met aankomst bergop. Alexey Lutsenko (Astana Qazaqstan) veroverde daar de leiderstrui en die kwam in de vierde etappe niet in gevaar voor de Kazach.

Op dag vier was het namelijk aan de sprinters, nadat een dappere solist niet vooruit wist te blijven. Nico Denz had er namens BORA-hansgrohe zin in en de Duitser reed dik drie minuten voorgift bij elkaar. Bardiani en Astana achtervolgden in het peloton en gaven Alpecin-Deceuninck en Philipsen daarmee opvallend genoeg een rustdag. Pas richting de finale nam de Belgische ploeg echt de controle, met Denz die bij het ingaan van de laatste vijftig kilomer nog steeds drie minuten had.

Philipsen profiteert van werk van anderen

Toen het verschil in de laatste 25 kilometer daalde naar de minuut, ging Anton Schiffer namens BikeAid in het tegenoffensief. Hij slaagde niet, omdat naast Alpecin en Astana ook UAE Team Emirates zich roerde op kop van het peloton. Daardoor kon ook Denz het schudden. Hij werd op dertien kilometer van het einde ingerekend, waardoor de blik kon worden gericht op Mountain Prime, een stevig col van drie kilometer aan zeven procent gemiddeld. Kon Philipsen hier overboord worden gekieperd?

Bardiani deed er alles aan, maar Philipsen hield keurig stand onder alle pogingen tot aanvallen. Zo gingen we met een vrij compleet peloton richting Marmaris, waar de streep getrokken was. Astana nam het initiatief, met ook Bingoal WB en EOLO-Kometa die zich brutaal roerden. Philipsen had slechts één mannetje bij zich, maar dat was meer dan voldoende om vooraan aan de sprint te beginnen.

Uitslag etappe 4 Ronde van Turkije 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws