Philipsen wil kans grijpen: 'Wachten tot Champs Élysées zou alleen maar meer stress veroorzaken' Wielrennen
Wielrennen

Philipsen wil kans grijpen: 'Wachten tot Champs Élysées zou alleen maar meer stress veroorzaken'

Philipsen wil kans grijpen: 'Wachten tot Champs Élysées zou alleen maar meer stress veroorzaken'

Jasper Philipsen hoopt deze zondag zijn kans te grijpen als het gaat om de ritzeges in de Tour de France. Na enkele keren mis te hebben gegrepen, komen er namelijk niet veel kansen meer aan. Wachten tot de Champs Élysées is wat hem betreft geen goed idee.

'Ik kijk erg uit naar zondag', liet Philipsen aan het begin van de veertiende etappe optekenen door verslaggevers van Cyclingnews. De Belgische sprinter wist tot op heden nog niet te zegevieren in de Tour de France, maar wat betreft de motivatie zit het nog wel in orde. En de vorm? 'Die is ook nog goed. Ik ben nog steeds gezond.'

Nog maar drie kansen voor Philipsen

Een fijn vooruitzicht voor Philipsen dus, die zijn collega-sprinters inmiddels wel al wat mankementen ziet vertonen. Zo was Caleb Ewan in de rit van zaterdag de voorlaatste die over de streep bolde. Ook Fabio Jakobsen heeft al betere tijden gekend deze rittenkoers. Voor de renner van Alpecin-Deceuninck zal het er nu dus uit moeten komen, daar de sprintkansen stilaan opraken. 'Er zijn nog maar drie kansen', doelt hij op de rit van zondag, maar ook etappe 19 en de slotrit in Parijs.

'Als ik er één mocht uitkiezen om te winnen, zou dat natuurlijk op de Champs Élysées zijn', voegt Philipsen toe aan zijn verhaal. 'Maar wachten om daar te winnen zou alleen maar meer stress veroorzaken. De dingen zaten tot nu toe nog niet helemaal mee, maar hopelijk verandert dat in de laatste week.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws