Twee ritwinnaars naar huis door corona: zowel Cort als Clarke positief Wielrennen
Wielrennen

Twee ritwinnaars naar huis door corona: zowel Cort als Clarke positief

Twee ritwinnaars naar huis door corona: zowel Cort als Clarke positief

De Tour de France gaat zondag verder zonder twee ritwinnaars. Zowel Magnus Cort Nielsen als Simon Clarke moeten de race verlaten door corona. Dat maken hun ploegen bekend.

Het nieuws rond Cort werd in eerste instantie naar buiten gebracht door Eurosport-presentatrice en journaliste Orla Chennaoui. Later bevestigde EF Education-EasyPost de geruchten. De ploeg laat via sociale media weten dat haar renner gedurende de nacht hoofdpijn en koorts kreeg. Een test wees vervolgens uit dat Cort het coronavirus onder de leden heeft.

Ook binnen het kamp van Israel-Premier Tech bleek het virus toegeslagen te hebben. Op Twitter deelde de ploeg mee dat Clarke niet meer verder kan gaan doordat ook hij positief testte op het virus. De andere leden van de ploeg testten wel allemaal negatief.

Succesvolle Tour voor Cort en Clarke

Cort Nielsen zal in deze Tour de harten van veel (Deense) wielerfans gestolen hebben. De 29-jarige coureur toonde zich van zijn meest aanvalslustige kant door in de openingsetappes door eigen land vol voor de bollentrui te gaan. Zijn passages over de beklimmingen werden daar onder luid gejuich uitbundig door hem gevierd.

Later in de ronde was Cort eveneens succesvol. In de etappe naar Megève maakte hij wederom deel uit van een vluchtgroep. Op de slotklim in die rit wist hij in een bloedstollende finale de zege te grijpen. Hij klopte Nick Schultz van Team BikeExchange-Jayco in een millimetersprint.

Clarke was op zijn beurt succesvol in de kasseienetappe in de eerste week. De Australiër was daar aan het eind van de rit de sterkste van een vluchtersgroep, waar ook Taco van der Hoorn deel van uitmaakte. Clarke wist de Nederlander in een sprint ternauwernood te kloppen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws