Philipsen wint 'op de mooiste sprintaankomst ter wereld': 'Jongensdroom die uitkomt' Wielrennen
Wielrennen

Philipsen wint 'op de mooiste sprintaankomst ter wereld': 'Jongensdroom die uitkomt'

Philipsen wint 'op de mooiste sprintaankomst ter wereld': 'Jongensdroom die uitkomt'

Jasper Philipsen heeft de slotetappe van de Tour de France op zijn naam geschreven. Voor de Vlam van Ham was het de tweede ritzege in de Franse grote ronde. Voor de jonge Belg van Alpecin-Deceuninck, die vorig jaar nog meermaals net naast de zege greep, geldt deze Tour als een definitieve doorbraak.

In het flashinterview direct na zijn zege is hij zichtbaar emotioneel. 'Ik kan het niet geloven. Dit is een jongensdroom die uitkomt, het gaat nog wel even duren voordat ik me daadwerkelijk realiseer wat er zojuist gebeurd is. Ik ben super trots op de hele ploeg dat we de Tour hebben kunnen finishen op deze manier. Het is de kers op de taart!' Eerder deze Tour won Philipsen de vijftiende etappe naar Carcassonne.

In de laatste sprint van deze Tour de France, ging alles perfect voor Philipsen. 'Het was echt ideaal voor mij. Ik zat in een hele goede positie en Dylan (Groenewegen, red) werd geforceerd om vroeg aan te zetten. Het lukte mij toen om direct in zijn wiel te blijven en kon dus perfect op het moment lanceren dat ik wilde. Dat was genoeg voor de overwinning. Ik ben super trots dat ik hier kan winnen. Dit is de droom voor elke sprinter.' Een jaar eerder werd de Belgische sprinter nog tweede op deze aankomst, achter Wout van Aert.

Philipsen heeft teleurstellend begin om kunnen zetten

Wat het vervolg van het programma van Philipsen wordt, is nog onbekend. Eerst even rust pakken na deze zware Tour, die ook mentaal wat uitdagingen met zich meebracht. 'We hadden aan het begin van de Tour de France wat teleurstellingen, toen ging alles niet hoe ik het had gehoopt. Ik ben erg blij dat ik dat heb kunnen omdraaien en de 15e en 21e etappe heb kunnen winnen. Op de mooiste aankomst in de wereld voor sprinters winnen is simpelweg ongelooflijk.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws