Vingegaard nu ook officieel Tourwinnaar: 'Niemand kan dit nog van mij afnemen' Wielrennen
Wielrennen

Vingegaard nu ook officieel Tourwinnaar: 'Niemand kan dit nog van mij afnemen'

Vingegaard nu ook officieel Tourwinnaar: 'Niemand kan dit nog van mij afnemen'

Het is nu ook officieel: Jonas Vingegaard is de eindwinnaar van de Tour de France 2022. De Deen reed een imponerende Tour en kwam de afgelopen drie weken eigenlijk nooit in de problemen. Na de fantastische rit naar de Col du Granon heerste Vingegaard in het geel. Hij toont zich dan ook enorm gelukkig in het flashinterview.

Welke emoties gingen er door Vingegaard heen toen hij over de finish reed? 'Het is gewoon ongelofelijk. Nu kan er niets meer mis gaan en heb ik echt de Tour gewonnen. Ik zit hier nu met mijn dochter... Het is gewoon ongelofelijk', aldus de renner van Jumbo-Visma, met zijn dochtertje Frieda op de schoot.

Vingegaard was altijd zelfzeker over eindwinst

'Het is ongelofelijk', zo herhaalt hij zichzelf. 'Dit is de grootste wielerwedstrijd van het jaar, de grootste koers die je kan winnen. En ik heb het gedaan. Niemand kan dit nog van mij afnemen.' Wanneer had Vingegaard het gevoel dat hij de Tour de France ging winnen. 'Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik op z'n minst voor de overwinning kon strijden. Ik heb er dus altijd in geloofd, maar na de rit naar Hautacam wist ik dat er echt al heel veel mis moest gaan opdat ik de Tour niet zou winnen.'

Opvallend: ook op de Champs-Élysées waren er veel Deense supporters langs de kant. 'Ja, dat is echt fantastisch voor mij. Ik waardeer het enorm dat er zoveel Denen hier zijn om mij in de gele trui te zien rijden. Ik moet alle Denen bedanken die drie weken lang voor mij gesupporterd hebben.' Wat staat er zoal op het programma, bij een kersverse Tourwinnaar? 'Dinsdag ga ik naar Nederland voor wat festiviteiten, waarna ik woensdag naar Kopenhagen trek. En Donderdag ga ik naar mijn thuisdorp. En vanaf vrijdag lig ik een hele week in de zetel', aldus een zichtbaar gelukkige Vingegaard.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws