Philipsen zet zegereeks vrolijk voort: ook Parijs-Chauny is een kolfje naar de hand van 'Vlam van Ham' Wielrennen
Wielrennen

Philipsen zet zegereeks vrolijk voort: ook Parijs-Chauny is een kolfje naar de hand van 'Vlam van Ham'

Philipsen zet zegereeks vrolijk voort: ook Parijs-Chauny is een kolfje naar de hand van 'Vlam van Ham'

Jasper Philipsen weet niet van ophouden als het gaat om zegevieren. De Belg van Alpecin-Deceuninck heeft in Parijs-Chauny zijn veertiende overwinning van het seizoen geboekt. In de massasprint stond er geen maat op de 'Vlam van Ham', die Jason Tesson (TotalEnergies) en Paul Penhoët (Groupama-FDJ) naar de dichtste ereplaatsen verwees.

Parijs-Chauny is een 1.1-koers die traditiegetrouw in de regio's Hauts-de-France en Île-de-France verreden wordt, waarbij Margny-lès-Compiègne en Chauny de laatste jaren dienstdoen als respectievelijk start- en finishplaats. De Franse klassieker mondt meestal uit in een massasprint. In voorbije edities was de wedstrijd immers een kolfje naar de hand van onder anderen Simone Consonni, Nacer Bouhanni en Philipsen. Ondanks dat de Ronde van Luxemburg én het EK wielrennen ook in volle gang bezig waren, stond er een mooi deelnemersveld aan het vertrek in Noord-Frankrijk. Zo gaven sterkhouders als Philipsen, Groenewegen, Bryan Coquard, Alberto Dainese en Biniam Girmay acte de présence.

Kopgroep maakt geen schijn van kans, Philipsen toont zich in sprint de allersterkste en boekt seizoenszege nummer veertien

De kopgroep van de dag was een vijfkoppige. Lucas Beneteau (St Michel - Mavic - Auber93), Lindsay De Vylder (Team Flanders-Baloise), Mads Kristensen (Leopard TOGT Pro Cycling), Kenny Molly (Van Rysel - Roubaix Lille Métropole) en Paul Wright (Bolton Equities Black Spoke) vormden als kwintet de tête de la course, die al vrij snel over weinig winstkansen leek te beschikken.

De verwachting heerste dat er gesprint ging worden in de straten van Chauny. En zo geschiedde ook: de koplopers werden vakkundig en berekend bij de lurven gevat, waarna alle ogen gericht waren op een strijd der heren uit het sprintersgilde. Er stond geen maat op Philipsen, die voor de tweede keer in zijn carrière de Franse eendagswedstrijd won. Tesson werd tweede, Penhoët derde. Het zou zomaar kunnen dat de zegereeks van Philipsen bij lange na nog niet ten einde is, daar de twintiger dit kalenderjaar nog acte de présence geeft in de Lotto Famenne Ardenne Classic, de Sparkassen Münsterland Giro en de Presidential Cycling Tour of Türkiye.

Uitslag Parijs-Chauny 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws