Pidcock kijkt net als Van der Poel naar olympische MTB-wedstrijd én Tour de France: 'Is op de limiet' Wielrennen
Wielrennen

Pidcock kijkt net als Van der Poel naar olympische MTB-wedstrijd én Tour de France: 'Is op de limiet'

Pidcock kijkt net als Van der Poel naar olympische MTB-wedstrijd én Tour de France: 'Is op de limiet'

Niet alleen Mathieu van der Poel is aan het puzzelen richting 2024. Ook Tom Pidcock zoekt naar mogelijkheden om zijn verschillende liefdes te combineren. De Brit wil zowel pieken in de Tour de France, als in de olympische mountainbikewedstrijd. 'Maar is op de limiet en het wordt zeker niet gemakkelijk', zo denkt de regerende olympische kampioen in de podcast van zijn persoonlijke sponsor Red Bull.

De Britse ster wil zoeken naar een zo goed mogelijke combinatie, al weet hij nog niet helemaal hoe dat dan zou moeten. 'We zullen een goede balans moeten vinden met de ploeg. Zij willen me natuurlijk graag in de Tour, en ze hebben mij daar ook nodig. Maar ik wil ook heel graag mijn titel op volle kracht verdedigen', aldus Pidcock.

Pidcock kijkt net als Van der Poel naar olympische MTB-wedstrijd én Tour de France: 'Is op de limiet'

'Om het beste uit mezelf te halen, moet ik telkens nieuwe prikkels krijgen'

Tom Pidcock

Het zorgt er opnieuw voor dat de multidisciplinaire discussie wordt aangewakkerd: kun je wel het maximale uit jezelf halen als je niet honderd procent gefocust bent op één discipline? 'Mijn mening is hierover wat veranderd', vertelt Pidcock. 'Vroeger dacht ik dat ik me meer en meer moest specialiseren, met als doel om ooit de Tour te winnen. Maar om het beste uit mezelf te halen, moet ik telkens nieuwe prikkels krijgen. Dat maakt me gelukkig en zo geniet ik meer van wat ik doe. Als ik alleen maar op de weg zou rijden, dan krijg je de beste Tom te zien voor een paar maanden, maar daarna zou ik het al beu zijn en zou ik sowieso op zoek gaan naar nieuwe dingen om te proberen.'

Al betekent dat niet dat een constante nieuwe prikkel per se zorgt voor de beste Pidcock. In de meest recente Tour de France presteerde hij bijvoorbeeld relatief weinig, naar eigen zeggen juist door teveel doelen en prikkels. 'Ik had te veel doelen in de Tour. Niet alle resultaten waren slecht, maar het ging niet zoals ik wilde. Ik ging zowel voor het klassement als een ritzege, maar ik bleef achter met lege handen. Ik heb veel geleerd, maar leuk waren die drie weken toch niet.' De ongelukkige Pidcock werd uiteindelijk dertiende in het algemene klassement. Zijn beste resultaat in een etappe, was vierde.

Pidcock richt zich niet op het veld: 'Crossen moet om de trainingskampen heen gebeuren'

En dan is er nog de derde discipline van Pidcock: het veldrijden. Wat zijn de ambities van de Brit deze winter? 'Het veldrijden zal in functie van het wegseizoen gebeuren. Een aantal crossen rijden, kan me een betere renner maken in de klassiekers. Welke crossen ik ga doen, weet ik nog niet, maar het zal om de trainingskampen heen moeten gebeuren. Het WK in Tabor? Ook daar is nog geen duidelijkheid over.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws