Pidcock leidt INEOS in Amstel Gold Race (met zere handen): 'Ardennen groot doel, hopelijk één plekje beter' Wielrennen
Wielrennen

Pidcock leidt INEOS in Amstel Gold Race (met zere handen): 'Ardennen groot doel, hopelijk één plekje beter'

Pidcock leidt INEOS in Amstel Gold Race (met zere handen): 'Ardennen groot doel, hopelijk één plekje beter'

INEOS Grenadiers beschikt met Tom Pidcock en Michal Kwiatkowski over twee interessante kaarten voor de Amstel Gold Race. De Britse ploeg start zondag slechts met zes renners, maar Pidcock is na zijn derde plaats van vorig jaar uiterst ambitieus.

'De Amstel Gold Race is een geweldige wedstrijd, ik hou ervan om daar te koersen', aldus Pidcock via de officiële kanalen van INEOS Grenadiers. 'Ik hoop twee plekjes beter te doen dit keer', doelt hij op zijn derde plek van vorig jaar, achter Tadej Pogacar en Ben Healy. 'De Ardennen zijn een groot doel van mij, al vanaf de start van het jaar. Ik kijk ernaar uit om eraan te beginnen.'

Aan de benen zal het niet liggen. Pidcock toonde dit seizoen al vorm met een zesde plaats in de Ronde van Algarve, achtste in de Omloop, vierde in Strade Bianche, negende in de Tirreno en elfde na een lastminute aanval in Milaan-Sanremo. Na een crash in de verkenning van de openingstijdrit in het Baskenland (en daaropvolgende opgave) keerde hij afgelopen zondag verrassend terug in Parijs-Roubaix. Hij werd bij z'n debuut zeventiende.

Pidcock stelt dat hij in de week na Parijs-Roubaix best last heeft gehad, maar niet van zijn benen. Hij toonde na de meet al de vellen aan z'n handen. 'Mijn handen zijn nog steeds gevoelig. Dat is een les vanuit Parijs-Roubaix, dat zelfs je handen moeten herstellen. Normaliter heb ik die problemen niet, maar ik heb dit jaar nog weinig op mijn mountainbike gezeten en reed de kasseienklassiekers niet, dus mijn handen zijn kennelijk een stukje zachter.'

In de Amstel Gold Race krijgt Pidcock naast Kwiatkowski ook steun van Omar Fraile, Brandon Rivera, Connor Swift, Ben Turner en Cameron Wurf. Daarmee start INEOS met zes renners, terwijl er zeven zijn toegestaan. Kwiatkowski won de race nog in 2022, na een veelbesproken millimetersprint tegen Benoît Cosnefroy.

Selectie Amstel Gold Race 2024 - INEOS Grenadiers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws