BORA-hansgrohe licht skippen Luik van Roglic toe: 'Zijn lichaam heeft tijd nodig om te herstellen' Wielrennen
Wielrennen

BORA-hansgrohe licht skippen Luik van Roglic toe: 'Zijn lichaam heeft tijd nodig om te herstellen'

BORA-hansgrohe licht skippen Luik van Roglic toe: 'Zijn lichaam heeft tijd nodig om te herstellen'

Primoz Roglic zal na zijn val in de Ronde van het Baskenland niet aantreden in de heuvelklassiekers in de Ardennen. De Sloveen bleef gevrijwaard van breuken bij de massale val waar ook Jonas Vingegaard en Remco Evenepoel bij lagen, maar moet met schaafwonden en blauwe plekken over zijn gehele lichaam toch verstek laten gaan. Dat heeft zijn ploeg BORA-hansgrohe inmiddels bevestigd.

Roglic zou de Amstel Gold Race al niet rijden, maar was oorspronkelijk wel voorzien voor de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Na zijn crash in het Baskenland, die bovenop een val één dag eerder kwam, blijkt hij echter niet fit genoeg om mee te doen voor de prijzen in de Ardennen. Om die reden kiezen ze er bij zijn ploeg voor om de voorbereiding op het hoofddoel in juli, de Tour de France, niet in het gedrang te laten komen.

Dan Lorang, Head of Performance bij BORA-hansgrohe, licht toe. 'We hebben de wonden en pijnlijke knie van Primoz deze week behandeld, maar zijn lichaam heeft tijd nodig om volledig te herstellen van deze blessures. De Tour is ons grote doel en daarom hebben we besloten om hem te laten focussen op het hervatten van zijn trainingen, wat volgende week gaat gebeuren.'

In de eerste maanden van Roglic bij BORA-hansgrohe loopt het nog niet van een leien dakje. De coureur kwam met veel bombarie over van Jumbo-Visma, maar gaf in Parijs-Nice nog niet geheel thuis met een tiende plek. In het Baskenland begon hij sterk met een overwinning in de openingstijdrit, maar valpartijen wierpen hem vervolgens terug.

BORA-hansgrohe nog altijd met sterke ploeg in de Ardennen

Zonder Roglic lijkt Aleksandr Vlasov de uit te spelen figuur te worden bij de ploeg van Ralph Denk, die nog steeds goed gestoffeerd aan kunnen treden in de Ardennen. Maximilian Schachmann lijkt na twee jaar sukkelen weer terug te zijn op niveau, terwijl het met Matteo Sobrero, Sergio Higuita en ex-Luik-winnaar Bob Jungels nog enkele mannen van niveau mee kan brengen naar Charleroi - startplaats van de Waalse Pijl - en Luik.

In de Amstel Gold Race worden Schachmann en Sobrero en Jungels ondersteund door Roger Adria, Giovanni Aleotti, Alexander Hajek en Frederik Wandahl

Roglic gaat zich nu in zijn voorbereiding op de Tour de France storten, die ook de Critérium du Dauphiné bevat. Dat is vermoedelijk de volgende koers waar we hem weer in actie gaan zien.

Selectie BORA-hansgrohe - Amstel Gold Race 2024

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws