Pierre Latour wint klimtijdrit in Ronde van Rwanda, Lecerf lost Reinderink af als leider in klassement Wielrennen
Wielrennen

Pierre Latour wint klimtijdrit in Ronde van Rwanda, Lecerf lost Reinderink af als leider in klassement

Pierre Latour wint klimtijdrit in Ronde van Rwanda, Lecerf lost Reinderink af als leider in klassement

Pierre Latour heeft de vijfde etappe in de Ronde van Rwanda gewonnen. De renner van TotalEnergies was de beste in de klimtijdrit op donderdag. De leiding in het algemeen klassement is nog steeds voor Soudal Quick-Step, waar William Lecerf zijn maatje Pepijn Reinderink uit de leiderstrui reed.

De etappe was een uitdagende. De geplande tijdrit liep namelijk alleen maar omhoog. Tussen Musanza en Kinigi klommen de renners in dertien kilometer van ruim 1800 meter naar een dikke 2300 meter. Hierin zat de klim van Kwita Izina (8,2 km aan 4.5%). De chrono kon daarmee weleens belangrijk worden voor de verschillen in het algemeen klassement.

Dillon Geary van de Zuid-Afrikaanse selectie was de eerste die een serieuze richttijd neerzette. Hij finishte na 26 minuten en 34 seconden en reed met ongeveer dertig per uur gemiddeld omhoog. Milan Donie liet zien dat het nog veel sneller kon. De Belg van de opleidingsploeg van Lotto-Dstny klokte 24'42'', een serieuze tijd. Pierre Latour liet zien in vorm te zijn door hier dan weer een dikke minuut onder te duiken: 23'31''. Zijn tijd leek de eerste die ook bovenaan de daguitslag zou kunnen eindigen

Tijd Latour blijkt winnende, Lecerf nieuwe leider

In het vervolg bleek deze tijd een ware supertijd te zijn. Het was wachten op de jonkies van Soudal Quick-Step, William Lecerf en Pepijn Reinderink. Zij kwamen niet meer aan de tijd van de Fransman van TotalEnergies. Lecerf, die de betere klimmer is ten opzichte van zijn Nederlandse teamgenoot, koerste wel op de leiderstrui af en nam deze over van Reinderink. De jonge Belg werd tweede in de tijdrit op 34 seconden van de ontketende Latour. Joseph Blackmore van Israel-Premier Tech werd derde en stijgt in het klassement naar de tweede plaats. Het verschil tussen Lecerf en Blackmore is maar één seconde. De Ronde van Rwanda duurt nog drie dagen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws