Toptalent Lecerf (Soudal Quick-Step) schiet raak in Rwanda, Nederlander Reinderink blijft leider Wielrennen
Wielrennen

Toptalent Lecerf (Soudal Quick-Step) schiet raak in Rwanda, Nederlander Reinderink blijft leider

Toptalent Lecerf (Soudal Quick-Step) schiet raak in Rwanda, Nederlander Reinderink blijft leider

William Junior Lecerf (Soudal Quick-Step) heeft de Ronde van Rwanda gewonnen. De Belgische coureur was de beste in een sprint van een klein peloton in de straten van Rubavu na een korte etappe van slechts 93 kilometer. Pepijn Reinderink, van diezelfde ploeg, blijft de leider in het algemeen klassement van de ronde in Afrika.

De etappe kenmerkte zich door de korte afstand, maar wat de renners onderweg tegenkwamen was niet voor de poes: liefst vijf gecategoriseerde beklimmingen stonden op de rol, al waren deze in steilte niet superzwaar. Genoeg ingrediënten dus voor een open strijd over een lastig terrein. Het was de vraag of Reinderink zijn leidende positie kon behouden.

Froome laat zich zien

Het ging vanaf de start op en af en in combinatie met de ultrakorte afstand was dat een recept voor veel aanvallen en een chaotisch begin van de rit. Veel renners, waaronder viervoudig Tourwinnaar Chris Froome, probeerden het, maar na dertig kilometer koers was iedereen weer gegrepen.

Richting het midden van de etappe was er nog altijd geen kopgroep met veel ruimte, terwijl we het hoogste punt van de rit naderden. Pierre Latour koos in deze fase het hazenpad en de voormalige witte trui-winnaar uit de Tour pakte een minuut op het peloton, maar leek kansloos voor de ritzege. Ook enkele andere mannen probeerden het in deze fase van de rit.

Uiteindelijk werd de Fransman dan ook ingerekend, waarna het voor de zoveelste dag in deze Ronde van Rwanda uitliep op een spurt met een selecte groep. Daarin was toptalent Lecerf, die dit seizoen voor de proftak van de Belgische ploeg ook al een goede AlUla Tour reed, duidelijk de beste. Ploegmaat Reinderink, de Nederlander die sinds januari voor de ploeg uitkomt, wist zijn leidende positie in het klassement te behouden.

Uitslag etappe 4 Ronde van Rwanda 2024

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws