Van der Poel begint in Hulst aan veldritseizoen: 'Het is heel bepalend wat er in de start gebeurt' Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel begint in Hulst aan veldritseizoen: 'Het is heel bepalend wat er in de start gebeurt'

Van der Poel begint in Hulst aan veldritseizoen: 'Het is heel bepalend wat er in de start gebeurt'

Mathieu van der Poel duikt zondag in Hulst het veld in. De Nederlander gaf op een persmoment donderdag al aan dat de conditie goed genoeg is om te winnen, en ook voor de start had Van der Poel er veel zin in, zo vertelt hij aan de organisatie.

In 2021 heeft Van der Poel amper anderhalve cross gereden, dus dan is het niet meer dan logisch dat de renner van Alpecin-Deceuninck hongerig aan de start staat. 'Ik keek er wel naar uit, ja. Maar het is natuurlijk niet zo dat ik het slecht had in Spanje (lacht). Ik heb wel een beetje competitie nodig en het voelt aan alsof het al heel lang geleden is dat ik nog eens gecrosst hebt. Ik heb vorige winter door die problemen aan de rug natuurlijk zo goed als niet gecrosst. Dus ik kijk er naar uit om te beginnen.'

Van der Poel: 'Het is heel bepalend wat er in de start gebeurt'

Als er nu één iemand is die in zijn eerste wedstrijd van het seizoen meteen meedoet voor winst, is het Van der Poel wel. 'Het is zeker de doelstelling om meteen vooraan mee te doen. Ik denk dat ik daar goed genoeg voor ben, maar de start is hier vrij lastig om op te schuiven. Ik ga proberen mij niet druk te maken bij te start en rustig te blijven. Het is heel bepalend wat er in de start gebeurt. Ik hoop het uur vol te maken aan mijn tempo en dan zien we wel waar ik uitkom. Maar het zou mooi zijn moest ik vooraan terug te vinden zijn.'

Van der Poel had net voor het gesprek het parcours verkend en hield er een goed gevoel aan over. 'Het is voor mij nog maar de vierde keer dat ik op de crossfiets zit en dat ik in deze omstandigheden (het parcours lag er glad bij, red.) rijd. Voorlopig valt het mee, maar ik zal straks sowieso domme foutjes maken. Dat is altijd zo', aldus Van der Poel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws