Pim Ligthart (32) en Jesper Asselman (30) stoppen met professioneel wielrennen Wielrennen
Wielrennen

Pim Ligthart (32) en Jesper Asselman (30) stoppen met professioneel wielrennen

Pim Ligthart (32) en Jesper Asselman (30) stoppen met professioneel wielrennen

Pim Ligthart en Jesper Asselman zullen het komende jaar niet meer in het wielerpeloton te vinden zijn. Beide mannen kregen geen nieuwe ploeg gevonden en werden zodoende genoodzaakt om te stoppen met koersen.

Ligthart brengt het vervelende nieuws via Instagram. 'Ik zou graag nog een aantal jaren doorgegaan zijn met koersen, maar jammer genoeg is de tijd om te stoppen gekomen. Ik ben trots op wat ik bereikt heb', zegt de Nederlandse kampioen van 2011. 'Via deze weg wil ik iedereen bedanken die tijd en moeite in mijn loopbaan gestopt heeft.' Ligthart koerste de afgelopen twee jaar voor Total-Direct Energie en kwam eerder uit voor Vacansoleil, Lotto Belisol en Roompot.

Ook Asselman kwam uit voor de Zeeuwse ploeg. De ritwinnaar van de Tour of Yorkshire in 2019 laat via social media weten dat het tijd is voor de maatschappelijke kant in zijn leven. 'Ik ga beginnen met een opleiding fysiotherapie, de sportwereld is prachtig. Bedankt iedereen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws