Ex-sprinter McEwen: 'Hoop dat Jakobsen en Groenewegen weer duels kunnen gaan uitvechten' Wielrennen
Wielrennen

Ex-sprinter McEwen: 'Hoop dat Jakobsen en Groenewegen weer duels kunnen gaan uitvechten'

Ex-sprinter McEwen: 'Hoop dat Jakobsen en Groenewegen weer duels kunnen gaan uitvechten'

Robbie McEwen, zelf jarenlang actief als rasspurter, heeft uitgebreid zijn licht laten schijnen over de kwestie Fabio Jakobsen/Dylan Groenewegen. De Aussie komt tot de conclusie dat hij de straf voor Groenewegen hard, maar niet overtrokken vindt.

McEwen, in het verleden uitkomend voor onder meer Rabobank en Lotto, stelt dat het belangrijkste is dat de jonge Nederlanders weer kunnen gaan fietsen. 'Ik hoop dat Jakobsen er geen erge blessures aan over heeft gehouden die hem belemmeren, terwijl ik Groenewegen gun dat hij weer klaar wordt om te gaan racen. Ik denk dat hij dat kan. Het belangrijkste is dat Jakobsen en Groenewegen weer duels kunnen gaan uitvechten en hun spurtkracht terugvinden.'

De straf voor Groenewegen is redelijk terecht, vindt McEwen. 'Het is een harde straf, maar ik heb er moeite mee om te zeggen dat het te veel is. Groenewegen heeft het nooit zo gewild, maar hij is wel onderdeel van het verhaal. Daar horen echter meerdere factoren bij, zoals de hekken en allerlei andere dingen', zegt hij tegen lacourseentete, die eveneens vermelden dat Groenewegen voor buitenlandse media moeilijk te interviewen is.

Vertrouwen in oudere renners

McEwen zegt dat de coronacrisis voordelig uitpakte voor de jongeren in het peloton. 'Zo'n funny season heeft invloed op de oudere renners. Ik heb altijd gedacht dat dit jaar voor de jonkies zou zijn, maar dat zal komend seizoen weer anders zijn. De oudere, ervaren renners slaan terug, die moet je zeker niet afschrijven.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws