Bennett (Jumbo-Visma) maakt UAE niet wijzer: 'Structuur staat op basis van kunstmatige intelligentie' Wielrennen
Wielrennen

Bennett (Jumbo-Visma) maakt UAE niet wijzer: 'Structuur staat op basis van kunstmatige intelligentie'

Bennett (Jumbo-Visma) maakt UAE niet wijzer: 'Structuur staat op basis van kunstmatige intelligentie'

Tadej Pogacar is als tweevoudig Tourwinnaar natuurlijk een gewild object voor elke wedstrijd, zo ook voor de Giro d'Italia. Zijn teammanager Mauro Gianetti heeft laten weten dat Pogacar zeker oren heeft naar een deelname aan de Ronde van Italië op termijn.

Gianetti werd door het Italiaanse BiciPro gevraagd naar een eventuele aanwezigheid van zijn kopman in de Giro. 'Het is een prachtige wedstrijd met fantastisch publiek. Tadej vindt het eveneens een mooie wedstrijd, vroeg of laat zal hij zeker eens meedoen aan de Giro', zegt de Zwitser.

De manager weet nog niet welke renner in welke ronde wordt ingezet komend jaar. 'Daarvoor moeten we wachten tot de officiële parcoursen', meent de ex-renner. 'In oktober hebben we daarover meetings met Matxin Joxean Fernandez, onze Performance Manager. Pas daarna bepalen we de programma's.'

Gianetti: 'Hebben Bennett niet gehaald omdat hij van Jumbo-Visma is'

UAE-Team Emirates viel de afgelopen weken na de Tour voornamelijk op met de prestaties op de transfermarkt. De ploeg verlengde tot en met 2027 met Pogacar en haalde João Almeida, Marc Soler, Pascal Ackermann, José Alvaro Hodeg en George Bennett binnen. 'We willen in elke wedstrijd meedoen om de zege', laat Gianetti weten. 'Al die mannen zijn natuurlijk in staat om Tadej bij te staan in belangrijke wedstrijden, maar ze zullen zelf ook hun kansen krijgen. Ons team draait niet alleen om Pogacar.'

Bennett werd natuurlijk weggeplukt bij Jumbo-Visma, maar Gianetti beweert niet dat dat is omdat hij van de grote concurrent is. 'Tuurlijk zijn we blij als George ons wat informatie kan geven, maar wij hebben al een bepaalde structuur staan. Deze structuur hebben we opgezet met de kunstmatige intelligentie van G42 (een in Abu Dhabi gevestigd bedrijf), wat volledig uitgekiend is op basis van voeding en training. Renners komen naar ons omdat wij deze structuur hebben, het kan ze beter maken', stelt Gianetti.

Voor meer informatie over de samenwerking tussen G42 en UAE-Team Emirates, klik hier.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws