Ploeggenoten Oomen en Affini zien erg sterke Roglic: 'Nu is het aan hem' Wielrennen
Wielrennen

Ploeggenoten Oomen en Affini zien erg sterke Roglic: 'Nu is het aan hem'

Ploeggenoten Oomen en Affini zien erg sterke Roglic: 'Nu is het aan hem'

Jumbo-Visma domineerde tot dusver de Vuelta a España en daar deed Primoz Roglic op de vierde dag rustig aan mee. De Sloveen sprintte op indrukwekkende wijze naar de ritoverwinning en werd daarmee de vierde renner van Jumbo-Visma in de rode trui. Ploeggenoten Sam Oomen en Eduardo Affini zag hun kopman imponeren, maar weten ook dat er nog een lange weg te gaan is.

Het was lang de vraag of Roglic überhaupt ging starten in de Vuelta a España, nadat hij in de Tour de France hard ten val kwam. De laatste twee weken was de Sloveen echter aan de betere hand en zo werd hij op tijd klaargestoomd om in goede conditie aan de drieweekse Spaanse ronde te beginnen. In de ploegentijdrit was het meteen raak voor Jumbo-Visma, waardoor ze de volgende dagen konden bepalen wie de rode trui om zijn schouders mocht hangen. Na Robert Gesink, Mike Teunissen en de Italiaan Affini, wordt Roglic nu de vierde man binnen Jumbo-Visma met de leiderstrui in zijn bezit.

Binnen de Nederlandse ploeg hopen ze ongetwijfeld om de trui tot in Madrid in het bezit te houden, maar Oomen en Affini lieten na afloop van de vierde etappe weten dat er nog veel kan gebeuren. 'We hopen dat we hem dragen tot het einde, maar het wordt lastig. Er kan veel gebeuren in drie weken en we moeten het dag voor dag bekijken' zo laat Affini weten. De Italiaan mocht op de derde dag de leiderstrui namens Jumbo-Visma dragen en genoot daar met volle teugen van. 'Het was een erg speciaal gevoel. Dat Primoz ook nog de etappe wint, maakt het nog specialer. Het is nu aan hem', waarmee Affini hoopt dat zijn kopman de rode leiderstrui namens Jumbo-Visma kan verdedigen.

Oomen ziet sterke Roglic: 'Veelbelovend en goede signalen'

De 27-jarige Oomen kwam na Roglic en Kuss (twaalfde) als derde renner van Jumbo-Visma over de meet. De Nederlander eindigde op 49 seconden als 61e en had misschien nog gehoopt op een scenario waarin hij de rode leiderstrui kon overnemen. Toen Roglic onderweg drie bonificatieseconden pakte, was die droom waarschijnlijk al gevaren en zag Oomen uiteindelijk een uitstekende Roglic ook nog eens naar ritwinst sprinten.

Na afloop doet de Nederlandse knecht zijn verhaal voor de microfoon van Eurosport. 'Het was een zware dag vandaag. Het was erg sterk van Primoz en van het team en hij lijkt in goede vorm. Een grote ronde heeft echter zijn eigen regels en de derde week is altijd super speciaal. Wat we nu hebben gezien van Primoz is veelbelovend en het zijn goede signalen', zo sluit de Nederlander zijn verhaal af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws